ČT připravuje na volební dny kontinuální vysílání s Václavem Moravcem

Praha - Česká republika i Česká televize se připravují na krajské volby a volby do jedné třetiny Senátu. Česká televize chystá na 18. a 25. října od 14 hodin kontinuální přenos na ČT1 i ČT24. V neděli po volbách odvysílá ČT Otázky Václava Moravce s předsedy pěti politických stran, zastoupených v Poslanecké sněmovně.

Volební studio je již tradicí na obrazovkách ČT. Do virtuálního studia bude Český statistický úřad dodávat nejaktuálnější volební výsledky, které bude divákům zprostředkovávat Marcela Augustová. Novými prvky ve volebním vysílání bude propojení s krajskými studii. „Dostat do povolebního studia politiky bývá velmi těžké, přesto Mirek Topolánek, Jiří Paroubek, Vojtěch Filip, Jiří Čunek i Martin Bursík přislíbili svou účast a doufám, že všichni také přijdou,“ slibuje Moravec. „Už teď s Norou Fridrichovou, která bude spolumoderátorkou, připravujeme zázemí, podstatné informace nebo různé průzkumy,“ dodal moderátor politických pořadů.

Václav Moravec

„Mojí noční můrou při vysílání je, že mi dojdou slova. Doufám, že se to teď nestane.“

Interview ČT24

Václav Moravec má za sebou celou řadu předvolebních debat v různých místech po celém Česku. Těchto diskuzí se účastnili i lidé v publiku. „Je to obrovský rozdíl moderovat s publikem a bez něj. Publikum v některých momentech dodává moderátorovi sílu. Když slyším přímé reakce z publika a je tam přímá vazba, tak si dovolím jako moderátor možná i víc, protože vím, že publikum mám na své straně a vím, že odpovědi politika přijdou publiku směšné a nekonkrétní. Naopak ve studiu se může stát, že moderátor spadne do klišé a frází politiků,“ řekl Moravec.

Podceňované volby?

„Krajské i senátní volby mohou bezesporu změnit politickou mapu České republiky a mohou ovlivnit životy předsedů stran. Jiří Čunek “dal hlavu na špalek„ za výsledek krajských voleb a Jiří Paroubek má před volbou předsedy ČSSD. Jistě to budou zajímavé volby,“ uvedl moderátor.