Novým obchodním ředitelem ČT se stane Robert Kvapil

Praha - Novým obchodním ředitelem České televize se stane Robert Kvapil. Členům Rady České televize to na jejím pravidelném zasedání oznámil generální ředitel ČT Jiří Janeček. Kvapil funkci převezme 24. listopadu od svého předchůdce a současného ředitele pro strategický rozvoj Pavla Krumpára.

Janeček vybíral z osmi potenciálních adeptů a po úvaze došel k tomu, že tuto funkci by nejlépe zastával právě Kvapil. „Splnil všechna kvalifikační kritéria, vše, co by měl člověk na této pozici za sebou mít,“ uvedl generální ředitel ČT. 

Kvapil v letech 1999 až 2002 pracoval v mediálním zastupitelství ARBOmedia, která dodnes prodává reklamní prostor v České televizi, poté šest let pracoval jako ředitel marketingu ČEZ. Rok a půl také působil ve vedení státního podniku Lesy ČR.

Podle Kvapila je pozice obchodního ředitele v každé firmě nelehká, protože zajišťuje finanční toky dovnitř firmy. V ČT jako veřejnoprávním médiu je podle něj tato pozice o to těžší, že kromě standardního obchodního prostředí je limitován i zákonem. 

Nový obchodní ředitel si vytyčil dva základní pilíře. „Česká televize stojí před novou érou digitalizace a novými crossmediálními projekty. Je tady ale i současný pilíř jako poplatky, klasická reklama, sponzoring a prodej licenčních práv,“ uvedl.