Projektem roku je podle Křišťálové Lupy 2008 server bezrealitky.cz

Praha - Projektem roku v anketě Křišťálová Lupa 2008, kterou pořádá společnost Internet Info, se stala služba bezrealitky.cz. Ocenění pro osobnost roku společně získali zakladatelé společnosti NetCentrum Oldřich Bajer a Ondřej Tomek. Anticena byla letos odbornou porotou udělena webovému zpravodajství televize Nova, serveru tn.cz.

Služba bezrealitky.cz zprostředkovává prodej a koupi nemovitostí bez realitní kanceláře. Do transakcí nevstupuje žádná třetí osoba a nejsou zde žádné provize za služby. 

O výsledcích v devíti kategoriích rozhodlo rekordních 64 tisíc hlasujících. V kategoriích Projekt roku, Osobnost roku a Anticena rozhodovala odborná porota sestavená z více než 70 osobností českého internetu. 

V hlasování veřejnosti zvítězila v kategorii E-shop společnost Aukro.cz, mezi vyhledávači Google.cz a ve zpravodajství iDNES.cz. Zvláštní cenu serveru Lupa.cz dostalo WebExpo 2008. 

Letošní výsledky ankety jsou poměrně pravdivým odrazem toho, jak český internet vnímají odborníci i veřejnost, uvedl Aleš Miklík ze společnosti Internet Info. „I přesto zůstaly některé zajímavé projekty v ústraní. Pokusili jsme se upozornit alespoň na jeden z nich a udělením zvláštní ceny pro veletrh WebExpo 2008 doplnit přehled toho zajímavého, co přinesl uplynulý rok,“ dodal.