Televizní diváky v roce 2008 nejvíce zajímala Záhada bermudského trojúhelníku

Praha – Nejsledovanější pořadem roku 2008 byly novoroční Televizní noviny televize Nova, bez zpravodajských relací jednotlivých stanic však diváky nejvíc zajímal pořad Záhada bermudského trojúhelníku. Tento britsko-americký sci-fi film odvysílala Nova 6. ledna a přilákala jím k obrazovkám 2,43 milionu dospělých. Prima přitáhla diváky především na fotbalové EURO, lidi nejvíc zaujal zápas Česko–Turecko 15. června, na který se dívalo 1,91 milionu dospělých. Na ČT1 si v roce 2008 naladilo nejvíce lidí jeden z dílů krátkých povídek 3+1 s Miroslavem Donutilem – Inzeráty. Jedničku veřejnoprávní televize si v době jeho vysílání 28. prosince pustilo 1,86 milionu lidí. Dvojka tradičně zajímala diváky zejména během MS v hokeji, na zápas Česko – Švédsko se 14. května dívalo 1,06 milionu dospělých diváků.

Na Nově diváky vedle zpravodajství a Záhady bermudského trojúhelníku nejvíce zaujal seriál Ordinace v růžové zahradě. Na díl odvysílaný 12. června se dívalo 2,3 milionu diváků, 20. listopadu zaujaly strasti lékařů 2,22 milionu diváků.

Televize Prima přitáhla diváky ke svým obrazovkám také během vysílání fotbalového Studia EURO, které sledovalo 1,23 milionu diváků. Téměř o 160 tisíc více lidí si ale Primu pustilo, aby vidělo pořad Hádej, kdo jsem 13. února.

První program ČT přitáhl diváky také na taneční soutěž Star Dance. Na finále – rozhodnutí se 20. prosince dívalo 1,81 milionu diváků. Čechy zajímala také repríza pohádky Anděl páně, kterou si 25. prosince pustilo 1,74 milionu dospělých.

Vedle zápasu Česka se Švédskem se na Dvojce dívalo nejvíc lidí na další utkání Mistrovství světa v hokeji, v němž se 4. května střetli čeští hokejisté s Rusy (1,01 milionu diváků). Třetí nejsledovanější pořad ČT2 v roce 2008 byl přenos finále fotbalové Ligy mistrů, kdy se utkal Manchester United s Chelsea (0,88 milionu diváků).