Respekt má nového šéfredaktora. Je jím Erik Tabery

Praha - Novým šéfredaktorem týdeníku Respekt se dnes stal dosavadní zástupce šéfredaktora časopisu Erik Tabery. Ve funkci vystřídal Martina M. Šimečku, který na ni rezignoval. Taberyho dnes do funkce jmenovalo představenstvo společnosti Respekt.

„Týdeník Respekt prošel pod vedením Martina M. Šimečky úspěšnými změnami, na které bych rád navázal. Zároveň se ale chystám připravit několik změn, které věřím, že časopisu prospějí,“ řekl po svém jmenování šéfredaktorem Tabery. „Naše čtenáře nepochybně potěší, že Milan Šimečka zůstává i do budoucna autorem Respektu,“ dodal. 

Dřívější letitý šéf redakce slovenského deníku Sme Martin Šimečka v šéfredaktorském křesle působil od roku 2006, kdy vystřídal Marka Švehlu.

Respekt prošel pod Bakalou výraznou proměnou

Kořeny týdeníku sahají do listopadu 1989 a pod názvem Respekt vychází od března 1990. V roce 2007, kdy se vydavatelem se stala společnost Respekt Publishing, jejímž většinovým majitelem je finančník Zdeněk Bakala, prošel výraznou proměnou. Po 17 letech opustil novinový formát a od září 2007 má podobu klasického barevného magazínu se 68 stranami textu. 

Dřívější majoritní vlastník vydavatele Respektu a nynější ministr zahraničí
Karel Schwarzenberg je nyní menšinovým majitelem.