Českému internetu přibyly statisíce návštěvníků

Praha - Český internet je stále oblíbenější a provozovatelé serverů si mnou ruce. Loni napočítali o 390 tisíc návštěvníků víc, v prosinci si jejich stránky otevřelo 6,29 milionu lidí. Vyplývá to z dnes vydané statistiky NetMonitor. Rekordním měsícem byl zatím listopad, kdy servery navštívilo 6,32 milionu lidí.

Návštěvnost uživatelů z Čech se zvýšila o 370 tisíc na prosincových 4,85 milionu. Uživatelé poslední měsíc minulého roku na internetu trávili průměrně jednu hodinu a 41 minut denně a 22 hodin a 24 minut měsíčně. To je o téměř čtyři a půl hodiny za měsíc více než v prosinci 2007.

Seznam zůstává jedničkou

Žebříček návštěvnosti dlouhodobě vede vyhledávač Seznam, nic se na tom nezměnilo ani v posledním měsíci roku. Denně otevřelo stránky se psím maskotem 1,9 milionu lidí. S velkým odstupem za Seznamem se umístil druhý portál Novinky se 709 tisíci denních návštěv, třetí Centrum počítá denně 525 tisíc návštěvníků.

Seznam je i největším provozovatelem serverů v tuzemsku, dohromady má 4,9 milionu uživatelů. Následuje Centrum Holdings, které provozuje portály Centrum a Atlas, s 3,5 milionu návštěvníků. Třetí skončil vydavatel internetových titulů ImpressionMedia počítající něco přes 3 miliony uživatelů.

Počet lidí v Česku s přístupem na internet se v listopadu pohyboval těsně pod pěti miliony.