J&T: Televize Z1 ani zdaleka nenaplňuje naše očekávání

Praha - Spoluzakladatel finanční skupiny J&T Patrik Tkáč v rozhovoru pro MF Dnes přiznal, že televize Z1, která do portfolia slovenského gigantu patří, nenaplnila očekávání. Stanice, jejíž rozjezd stál 150 milionů korun, podle něj byla postavena v euforii.

„Stavěli jsme televizi v euforii, že celý svět roste. Nyní celý svět šetří,“ řekl Tkáč s tím, že ve firmě První zpravodajská, která Z1 provozuje, není hotovost, ale jde o dceru J&T. „Automaticky neplatí, že tam přijdou peníze ze dne na den. Je nutné se podívat, proč to tak je, pomoc poskytnout v pravý čas a za jasných podmínek,“ dodal.

Podnikatel v rozhovoru popřel, že by skupina J&T měla finanční problémy. Jedna investice podle něj neručí za druhou. „U nás nemůže dojít k řetězové reakci, v každém projektu máme dostatek kapitálu. Nikdo nemůže předpokládat, že kvůli pár desítkám milionů budeme mít problémy,“ vysvětlil Tkáč.

Vedení Z1 v posledních týdnech propustilo kvůli reorganizaci a finanční krizi dvě desítky redaktorů, zrušeno bylo také několik pořadů. Někteří spolupracovníci televize navíc přiznali, že na své výplaty čekají i několik měsíců. Podle ředitele Z1 Martina Mrnky je to důsledek krize. „Ani nám neplatí všichni,“ řekl Mrnka Hospodářským novinám s tím, že veškeré závazky zaplatí.

Skupina J&T vlastní vedle stanice Z1 a slovenské komerční televize Joj také například fotbalovou Spartu, která podle Tkáče nemá s finanční krizí nic společného. „Musí prostě lépe kopat,“ dodal.

  • Moderátoři televize Z1 autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/233/23233.jpg
  • Martin Mrnka autor: Martin Šesták, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/266/26572.jpg