Sledovanost zpravodajské stanice ČT24 roste

Praha - Zpravodajský kanál ČT24 si každý den pustí v průměru skoro 800 tisíc lidí. Stojí za tím spuštění nových digitálních vysílačů a také stoupající zájem diváků o politická jednání českých zákonodárců. Hlad Čechů po zprávách je čím dál větší. Jen za poslední rok se počet diváků čtyřiadvacítky téměř zdvojnásobil. Nejsledovanějšími pořady jsou Otázky Václava Moravce a přímé přenosy z jednání sněmovny.

„Vyšla sázka na to, že český divák je divák politický a že pokud se něco aktuálního dramatického děje, tak on chce vidět právě tu událost,“ řekl ředitel zpravodajství Milan Fridrich.

Počet diváků může ještě stoupat, neboť už 30. dubna bude v Praze vypnut analogový signál programů ČT1, Novy a Primy. Podle odhadů přitom v hlavním městě ještě polovina domácností nepřešla na digitální vysílání.

Lidé jsou o změně informováni

Ve svých schránkách už Pražané mohli najít leták, který je na to upozorňuje. Česká televize, která už loni vypnula v Praze analogovou dvojku, vysílá speciální piktogram a také klip, který divákovi připomene, že právě tento kanál se bude vypínat.

„A nyní ještě nově jsme v jednání, že po vypnutí analogového vysílání z vysílače Praha-město nějakou dobu zůstane analogový signál zachován a bude tam jenom textová informace, že bylo analogové vysílání ukončeno,“ uvedl vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš.

Česká televize plánuje do konce roku pokrýt digitálním signálem téměř 93 procent obyvatel republiky. Spustí například liberecký Ještěd, dále pak také vysílače v Jihlavě, Brně, Vimperku nebo v Trutnově.

Sledovanost ČT 24 roste
Zdroj: ČT24