Televize Z1 prodlužuje večerní zprávy

Praha - Zpravodajsko-publicistická televize Z1 od pondělí 11. května rozšíří večerní zpravodajské relace o patnáct minut. Dosud hodinové večerní zprávy tak začnou místo v 19:00 už v 18:45. První Večerní zprávy v 18:45 na Z1 přinesou souhrn nejdůležitějších událostí z domova, ze světa, ekonomiky a přehled počasí. Následná Ekonomika dne v 19:00 nabídne živě moderované hlavní ekonomické informace doplněné mimo jiné o burzovní a měnové přehledy. Druhé Večerní zprávy v 19:15 pak rozšíří komentáře k hlavním domácím i ekonomickým událostem. Večerní zpravodajství uzavře Sport v 19:45. Televize zároveň změní zpravodajskou vysílací grafiku. Informovala o tom mluvčí stanice Ivana Dubášová.

„Protože televizní čas před 20:00 je v České republice tradičně věnován zpravodajství, rozhodli jsme se divákům nabídnout tuto hodinu a čtvrt dlouhou alternativu. Sestává se ze zpráv z domova, zahraničí, ekonomiky, sportu, počasí, dopravy a showbizu,“ uvedl generální ředitel Z1 Martin Mrnka.

Z1 začala vysílat loni v červnu. Program stanice je možné naladit v pozemním digitálním vysíláním (DVB-T) prostřednictvím set-top boxů či televizorů se zabudovaným digitálním tunerem v Praze a středních Čechách, na Brněnsku, v Plzni a části Plzeňského kraje, na Karlovarsku, Ústecku a na Ostravsku. Sledovat Z1 je možné také přes satelitní a kabelové operátory, přes internetové stránky stanice a také prostřednictvím televize přes pevnou linku označované IPTV.