Výběrové řízení na ředitele Českého rozhlasu vyhlásí rada 12. srpna

Praha - Výběrové řízení na nového generálního ředitele veřejnoprávního Českého rozhlasu (ČRo) vyhlásí Rada ČRo 12. srpna na svém mimořádném zasedání. Harmonogram celého výběrového řízení schválili radní na dnešním zasedání, týden poté, co z funkce ředitele odvolali Václava Kasíka, jehož dočasně nahradil Richard Medek. "Harmonogram je nastavený tak, abychom byli zhruba v měsíčním předstihu před koncem tříměsíční lhůty na zvolení generálního ředitele," řekla místopředsedkyně rady Dana Jaklová.

To znamená, že pokud vše půjde podle plánu, bude nový ředitel zvolen 30. září. Kandidáti o ředitelský post pak na základě harmonogramu schváleného radou musejí zaslat své přihlášky nejpozději do 31. srpna, radní budou otevírat obálky 2. září.

První kolo hodnocení kandidátů bude neveřejné a bez účasti kandidátů 23. září. Rozhodnutí rady se uchazeči o ředitelský post dozvědí písemně. Posledního září pak bude již zmíněné druhé kolo, ze kterého by měl vzejít vítěz. Je pravděpodobné, že rada nebude při tomto klíčovém hlasování kompletní, jelikož její člen Bohuš Zoubek na dnešním zasedání upozornil, že v daný termín nebude možná k dispozici. „Budu se samozřejmě snažit toto zasedání stihnout,“ řekl ostatním radním Zoubek.