Diskusní pořad TV Prima Partie bude moderovat Šíma

Praha - Diskusní pořad televize Prima a názvem Partie bude od září moderovat Milan Šíma. Vystřídá Petra Šimůnka, který tento pořad uváděl s kratšími pauzami od roku 1998. Televize Prima a Šimůnek by však v dlouholeté spolupráci v budoucnu rádi pokračovali, a proto budou dále jednat o její jiné formě. Informovala o tom mluvčí televize Jana Kocová. Šímu diváci poprvé uvidí na obrazovkách Primy v neděli 6. září.

Podle Kocové změna souvisí s celkovou novou strategií zpravodajství a publicistiky Primy. Dalším z důvodů je i již dříve avizované rozhodnutí Šimůnka s moderováním Partie v letošním roce skončit.

„Petr Šimůnek nasadil laťku v Partii vysoko. Jsem proto rád, že pomyslné žezlo přebírá tak zkušený moderátor a novinář, jako je Milan Šíma,“ uvedl generální ředitel Primy Marek Singer. „Jeho pozitivní přístup a zkušenosti s interaktivními médii nám dají příležitost oslovit nové diváky. Proto se možnost oslovit hosty Partie i jejího moderátora objeví třeba i na síti Facebook,“ dodal.

Šíma na Primě působil již v 90. letech minulého století, kdy připravoval publicistické pořady Akta a Duel; je novinář, moderátor zpravodajských a publicistických pořadů. Pracoval také v Československé, později České televizi. Působil v pořadech Události a komentáře, Aréna, Nadoraz, Naostro nebo Bez obalu.