Český rozhlas možná zruší stanici Leonardo

Praha – Nad další existencí digitálního programu ČRo Leonardo visí otazník. Stanice by se podle úvah vedení veřejnoprávního rozhlasu mohla v budoucnu přetransformovat jen v redakci. Podle generálního ředitele ČRo Richarda Medka však bude záležet na nadcházející programové konferenci, kde se bude osud rádia řešit. „Také jsem se s touto tendencí uvnitř rozhlasu setkal,“ řekl Medek serveru iDnes.cz. „Rozhodnutí nechám na programové konferenci,“ dodal s tím, že smyslem takové akce je vytyčit programovou a marketingovou strategii na období příštích šesti let.

„Věřím, že programová konference bude jednat prozíravě a moudře s ohledem na technologický vývoj a zejména na budoucnost rozhlasu a jeho úkoly v oblasti popularizace vědy a vzdělávání,“ řekl zakladatel a bývalý ředitel Leonarda Miroslav Bobek serveru DigiZone.cz s tím, že konference může dát Medkovi pouze doporučení, rozhodnout však musí sám ředitel.

„Přeměnit tuto divizi – a dnes již zavedenou značku v oblasti popularizace vědy – na pouhou redakci by bylo likvidační,“ myslí si Bobek. Zároveň však dodává, že Leonardo potřebuje změny. „Bourat je jednoduché, budovat a kultivovat složitější,“ zakončil nedávno zvolený ředitel pražské zoologické zahrady.

Bobek na Leonardu odstartoval asi nejznámější projekt této stanice – reality show Odhalení. Díky ní mohli posluchači Leonarda, diváci České televize a internetoví uživatelé možnost sledovat skrze webové kamer život goril nížinných v trojské zoologické zahradě.