Kuře letos pomůže dětem téměř 18 miliony

Praha – Velikonoční pondělí v České televizi bylo tradičně ve znamení charitativního projektu Pomozte dětem, jenž letos do konce večerního přenosu vynesl 17 634 714 milionů korun. Kromě koncertů dlouhodobě i nově spolupracujících interpretů čekala na diváky show Kuře v inventuře také televizní prohlídka různých zákoutí studia na Kavčích horách nebo internetová aukce osobních předmětů účinkujících. Charitativní sbírka se letos koná už po dvanácté. Lidé mohou přispívat po celý rok prostřednictvím dárcovské SMS, Sbírkové konto 505 333 505 / 5500 se pro 12. ročník uzavírá 15. května 2010. Peníze zaslané do této doby budou poté rozděleny na podzim letošního roku.

Kuře provázelo diváky ČT po celý den. Ve dvanácti živých vstupech Studia Pomozte dětem představila Alena Zárybnická spojence, kteří uspořádali sbírkové nebo benefiční akce ve prospěch sbírky, a nechyběly ani informace o tom, jak přispívat. Televizní studio Brno připravilo speciál pořadu Věříš si? s názvem Kouzlení s Kuřetem. Díky kouzelníku Foxovi a jím vykouzlenému kuřeti se diváci podívali do míst, kde pomáhají peníze ze sbírky. Televizní studio Ostrava uvedlo pořad Nadílka pro Kuře, koncert z Divadla Antonína Dvořáka, který moderovali Aleš Juchelka a Roman Pastorek. Kuřeti přišly zazpívat např. Věra Špinarová, Ewa Farna, Lenka Dusilová a další.

Možnosti přispění na konto Pomozte dětem:

Dárcovská SMS ve tvaru "DMS KURE"na číslo 87 777. Cena zprávy je 30 Kč. Konto Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Služba je v provozu celoročně.

Sbírkové konto – č.ú. 505 333 505/5500

Smluvní dárcovství  - Variabilní symbol 0812, konstantní symbol 558

Kuřecí maraton vyvrcholil na ČT1 ve velkém zábavném pořadu Kuře v inventuře. Žluté kuře, které je symbolem celého charitativního projektu, letos podpořili svým vystoupením - bez nároku na honorář - téměř samé nové tváře a seskupení. Na obrazovce se tak mj. objevily např. zpívající herečky Ivana Chýlková a Szidi Tobias, polsko-kubánská vokalistka Yvonne Sanchez, bronzové duo z pořadu České televize Duety Jana Boušková a Tomáš Trapl či skupiny Koťata a jejich tygři, Botafogo a loňští držitelé ceny Anděl skupina Toxique s Klárou Vytiskovou. 

Charitativním pořadem opět provedla čtyřčlenná sestava Marcela Augustová, Tomáš Hanák, Michaela Maurerová a Vojta Kotek. Mezi letošní novinky patřilo třeba pořádání internetové aukce předmětů, které věnovali moderátoři i účinkující. Aukce, která byla zahájena právě dnes, potrvá přesně týden. Celý vítěžek pak bude automaticky přiřazen ke kontu Pomozte dětem.

Záznam pořadu Kuře v inventuře

Od vzniku sbírkového projektu v roce 1998 bylo shromážděno a rozděleno více než 131 milionů korun. Nadace rozvoje občanské společnosti prostřednictvím veřejného výběrového řízení podpořila ze sbírky 997 projektů nestátních neziskových organizací zaměřených na přímou pomoc určenou více než 152 tisícům ohrožených a znevýhodněných dětí v celé České republice.