Historický rekord ČT4: Duel Baníku se Spartou viděl více než milion diváků

Praha – Nedělní přímý přenos zápasu první fotbalové ligy, ve kterém se utkaly dva týmy bojující o titul FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha, na ČT4 alespoň tři minuty kontinuálně sledoval více než jeden milion diváků a v průměru jej sledovalo 423 tisíc dospělých. Sledovanost zápasu dosáhla 4,8 % při podílu na publiku 12,54 %. Z hlediska průměrné sledovanosti je hodnota 4,8 % historickým rekordem programu ČT4.

Souboj, který skončil remízou 1:1, si nenechal ujít každý pátý dospělý muž v danou dobu u obrazovky. Sledovanost v cílové skupině muži 15+ byla 7,7 % při podílu na publiku 21,52 %.

Pražská Sparta zůstala v čele tabulky před svým nedělním soupeřem, který má o čtyři góly horší skóre. Zápasu, který boj o titul nerozhodl, přihlížel zaplněný stadion na Bazalech, na kterém však chyběli fanoušci Sparty. Policie těsně před začátkem zápasu zadržela všech více než 300 sparťanských příznivců, kteří přijeli na zápas vlakem z Prahy. Důvodem zadržení byly slovní i fyzické útoky na policisty. Fanoušci na ně mimo jiné házeli světlice.