Přenosy z ME v atletice měly na ČT4 rekordní sledovanost

Praha - Mistrovství Evropy v lehké atletice bylo poprvé jako velká mezinárodní sportovní akce přenášeno exkluzivně sportovní stanicí ČT4 a mezi diváky získalo mimořádný ohlas. Podíl na publiku v hlavním vysílacím čase mezi sedmou a desátou hodinou večer dosáhl hodnoty 6,79 %, čímž padl absolutní rekord od začátku vysílání ČT4 v roce 2006.

Česká televize odvysílala z ME v atletice celkem 13 v průměru tříhodinových bloků. Nejnapínavějším se stal čtvrteční večer, kdy bylo na programu finále soutěže oštěpařek. Mistryně světa a olympijská vítězka Barbora Špotáková se potýkala se zdravotními problémy, ale přesto dokázala jako jediná z české výpravy získat bronzovou medaili. Nejen její výkon sledovalo (alespoň tři minuty kontinuálně) 880 000 dospělých diváků. Pokud vezmeme sledovanost ME v Barceloně jako celek, alespoň jeho část si včetně dětského publika nenechaly ujít bezmála dva miliony diváků.

Výkonný ředitel ČT4 Jiří Ponikelský vnímá velký divácký zájem o přenosy ČT4 jako pozitivní trend, který je třeba dále prohlubovat. „Je potěšující, že si sportovní stanice ČT4 získává přízeň a srdce stále většího počtu sportovních fanoušků. Nejen mistrovství Evropy v lehké atletice, ale také nedávno skončený fotbalový šampionát v Jihoafrické republice ukázaly, že ČT dokáže zprostředkovat svým divákům nejvýznamnější svátky světového sportu ve špičkové kvalitě, což český divák dovede ocenit.“