OVM o povodních

Úvodní část pořadu se bude věnovat aktuální povodňové situaci. Z Chrastavy se živě přihlásí hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD), ve studiu bude ministr obrany a místopředseda ODS Alexandr Vondra, v Hradci Králové generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Miroslav Štěpán a z Hrádku nad Nisou se do diskuze zapojí starosta města Martin Půta (TOP 09).

V další části pořadu se bude v širších souvislostech hovořit o dalším vývoji České republiky. Diskutovat budou ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek, předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik a prostřednictvím telemostu prezident Asociace penzijních fondů ČR a člen NERV Jiří Rusnok a vedoucí pracovně právního oddělení ČMKOS Vít Samek. Mimo jiné bude rozebírána důchodová reforma, změny v zákoníku práce, rozpočet na rok 2011, případné dopady vládního prohlášení na občany ČR, protesty krajů proti úsporným opatřením; spor s premiérem Nečasem o slevě na dani pro pracující důchodce.

Ve druhé části pořadu náměstek ministra financí Tomáš Zídek přiblíží novelu loterijního zákona, dotkne se zdanění hazardních her nebo konkurence Sazky v číselných sázkových hrách včetně dopadů na financování sportu.       

Na ČT24 v neděli 8. 8. 2010 od 12:00.