ČT24 nabízí živé vysílání pro iPhone

Praha – Zpravodajský kanál ČT24 přichází s novinkou, která divákům usnadní přístup k informacím. Prostřednictvím aktualizované aplikace pro telefony iPhone mohou zájemci sledovat živé vysílání ve formě videa i samotného zvuku. Služba, která je ke stažení na stránkách AppStore pod názvem ČT24 - Zpravodajství, obsahuje kromě aktuálních zpráv z domova, ze světa i ze sportu také přehled posledních události z pořadů Otázky Václava Moravce a Hyde Park.

Kromě dalších praktických funkcí nabízí aplikace možnost odeslat článek emailem nebo ho sdílet na Facebooku. Článek si je samozřejmě možné snadno uložit do paměti telefonu.

Další novinkou v mobilní aplikaci veřejnoprávní ČT24 je zařazení inzerátů zprostředkovaných americkou společností AdMob. Tu nedávno koupila internetová společnost Google s cílem dostat inzerci úspěšnou na webu také do prostředí mobilních telefonů.

Milan Fridrich, výkonný ředitel ČT Nová média

„Živé vysílání ČT24 na iPhone je součástí trendu, kdy chceme dostat ČT24 na mobilní média a umožnit příjem dle datových možností kdekoliv a kdykoliv se divák nachází. Zvlášť u dramatických událostí je možnost mobilního příjmu živého vysílání důležitá. Seriózní a obsáhlé vysílání ČT24 je tak dosažitelnější. Živé vysílání ČT24 pro iPhone bude následováno i aplikací pro sportovní program ČT4, kde je mobilita také důležitým fenoménem, a další produkty nových médií.“

Česká televize tak navazuje na první verzi speciální zpravodajské aplikace vycházející z webových stránek ČT24, která umožňuje příjemcům dostávat dokonalý a aktuální zpravodajský servis. Na vývoji aplikace ČT24 se podílely společnosti Inmite, Mediawork a multimediální laboratoř FUTUROOM.