Nova a Markíza vyšlou známé tváře do mezinárodní show Wipe Out

Bratislava/Praha - Česká komerční televize Nova a slovenská Markíza se společně zapojily do mezinárodního televizního projektu. Do soutěžní show natáčené v Argentině, která by se měla vysílat příští rok, angažovaly české a slovenské známé tváře. „Osmnáctičlenný česko-slovenský tým (plus dva náhradníci) bude bojovat proti společnému týmu Běloruska, Polska a Ukrajiny o takzvaný pohár národů,“ citoval server Mediálne.sk dramaturgyni relace Marcelu Voškovou.

Slovenskou sestavu tvoří moderátoři Markízy Patrik Švajda, Lenka Šóošová a Peter Varinský, dalšími členy jsou například Maroš Kramár, Fero Mikloško, Romana Škamlová či Jana Mináriková. Z Česka budou v týmu například Bára Munzarová, Martin Trnavský, Ondřej Brzobohatý nebo David Kraus, řekla mluvčí Novy Michaela Fričová. Dodala, že za Novu bude program moderovat Libor Bouček. Jeho partnerkou z Markízy bude nejspíš Jana Hospodárová.

Do Argentiny, kde je čeká mnoho soutěží a překážek, by měli soutěžící odcestovat už za několik dní. Název pořadu zatím oznámen nebyl, jde však o licencovaný formát Wipe Out společnosti Endemol, který se v současnosti vysílá ve 23 zemích světa.

Podobný program už na Slovensku v roce 2007 vysílala televize Joj pod názvem Celebrity Camp. K obrazovkám přitáhla od 100 000 do 435 000 diváků. Známé tváře musely asi před deseti lety zdolávat různé zkoušky i v Pevnosti Boyard na Markíze.