Otázky Václava Moravce

Hlavními hosty úvodní části pořadu budou ministr vnitra a předseda strany Věci veřejné Radek John a exministr vnitra a předseda Výboru pro obranu a bezpečnost PS PČR František Bublan (ČSSD). Prostřednictvím telemostu se připojí ředitel české pobočky Transparency International David Ondráčka a prezidentka Unie státních zástupců Lenka Bradáčová.

Diskutovat budou na následující témata: situace v resortu, odchody policistů, rozpočtová opatření, koncepce fungování resortu; vliv škrtů na integrovaný záchranný systém, rušení služeben policistů a hasičů; situace ve vládní koalici, řešení aféry kolem sledování komunálních politiků; situace na státním zastupitelství; bezpečnostní opatření v souvislosti s eventuálními teroristickými útoky; kanadská kontrola bezpečnosti národnostních menšin; „šikana“ českých řidičů na německých silnicích; „krabičková“ aféra; stav přípravy voleb, snížení odměn uvolněným členům zastupitelstev; koncepce NERVu na snížení korupce.

Do další části pořadu přijdou generální ředitel Českých drah Petr Žaluda a majitel Student Agency Radim Jančura. Debatovat budou na tato témata: konkurence na železnici, vstup dalších dopravců; monopol Českých drah?; smlouvy Českých drah s kraji; ekonomická situace ČD; vliv zastavení některých staveb na kvalitu české železniční dopravy.

ČT24 v neděli 10. října ve 12:00 hod.