Otázky Václava Moravce

Hlavním hostem první části pořadu bude Karel Schwarzenberg. Ministr zahraničí a předseda TOP 09 pohovoří na téma: vzpomínka na J. Dientsbiera; aktuální politická situace, spory ve vládě a v koalici; postoj TOP 09 ke kauze na ministerstvu životního prostředí, jmenování policejního prezidenta, sledování politiků firmou ABL; vládní reformy; česká diplomacie v roce 2011, cíle a úkoly; česko-americké vztahy, jmenování velvyslanců, společná obranná politika; česká ekonomická diplomacie, spolupráce MZV a ekonomických resortů.

V další části pořadu budou neurochirurg Vladimír Beneš, prezident České lékařské komory Milan Kubek a expertka Světové banky Hana Brixi diskutovat na téma: současná situace českého zdravotnictví jako celku – srovnání úrovně péče se srovnatelnými evropskými zeměmi; zhodnocení akce Děkujeme, odcházíme; postup ministerstva zdravotnictví a manažerů nemocnic, jejich návrhy řešení; rozpor mezi současnými možnostmi léčby a ekonomickými možnostmi států i samotných pacientů; osud zdravotnických reforem v USA.

Do závěrečné části pořadu přijde podnikatel Radovan Vítek, pozván byl i zástupce ČSTV. Debatovat bude na téma: predikce vývoje společnosti Sazka; návrh na insolvenci a další podnikatelské záměry; zhodnocení postupu managementu a akcionářů; eventuální pochybení ze strany státu; financování českého sportu; situace na loterijním trhu.

ČT24 v neděli 16. ledna ve 12:00 hod.