Jarní ČT1 - pozměněné schéma a spousta novinek

Praha - Jarní nadílka ČT1 přináší TýTý, dokument o Lucii Bílé, detektiva Sherlocka s hlasem Vojty Dyka, sumu finančních rad, Život na zámku, Velikonoce s kuřetem a pohádkami, Arabelu a vůbec větší prostor dětským pořadům. Jednička zve také na opravdu Vysokou hru, na ryby s Hrušínským, na dopolední seriálová okna a v neposlední řadě na Události v regionech a po nich Černé ovce a Testoviny.

Duben na Jedničce

V sobotu 2. dubna ve 20:00 v přímém přenosu provede Karel Šíp diváky ČT1 slavnostním večerem předávání výročních televizních cen TýTý. K jarním novinkám Jedničky patří dokument o Lucii Bílé - Lucie 011 a česká premiéra jedinečné třídílné britské detektivní série BBC Sherlock, v níž titulní postavu legendárního detektiva skvěle namluvil Vojta Dyk.

V dubnu se s novou sérií pořadu Jak na ryby vrátí na obrazovky ČT1 také Rudolf Hrušínský. Důvěrným poradcem v záludném světě velkých peněz, půjček i úvěrů bude nový projekt finanční gramotnosti Suma Sumárum aneb Kde jsou mé peníze, který startuje na ČT1 14. dubna ve 21:00 hodin. Suma Sumárum poradí divákům zábavnou formou, jak nenaletět, ušetřit a jak nechat své peníze vydělávat. Od 14. dubna přesouvá ČT premiéru seriálu Město žen na čtvrtek po pořadu Máte slovo.

Od 14. dubna startuje na Jedničce nová série vědomostní soutěže Vysoká hra. Výrazně zvyšujeme hodnotu vašich znalostí. Soutěžící budou hrát o rovných 5 milionů korun! To už se znalosti vyplatí. Na Bílou sobotu připravujeme Vysokou hru pro Kuře, kdy pro konto Pomozte dětem budou soutěžit Vojta Kotek, Milan Šteindler, Aleš Háma a Jakub Wehrenberg. A jako každý rok se diváci s projektem Pomozte dětem setkají také na Pondělí velikonoční – letos především v pořadu Letem světem s Kuřetem!

Velikonoce plné pohádek a filmů pro celou rodinu

Diváci ČT1 si oblíbili v novém vysílacím schématu atraktivní dopolední seriálová okna od pondělí do pátku mezi 9:30 a 11:00. Od 11. dubna připravuje ČT1 v tomto čase seriálové tituly Doktor Martin a Případy detektiva Murdocha. Změna čeká diváky každý všední den od 11:00, kdy ČT1 zařadí reprízy divácky atraktivních pořadů – např. legendárního seriálu Slovácko sa nesúdí, Bez ženské a bez tabáku, populárního Věšáku a 13. komnaty, Na cestě či Reportérů ČT.

Od 11. dubna se zkrátí i pořad Sama doma na 90 minut a na přání diváků se ve vysílání ČT1 objeví legendární seriál Život na zámku. Na obrazovku ČT1 se od 11. vrací také Události v regionech, dělené vysílání pro Čechy, Moravu nebo Slezsko od pondělí do pátku vždy od 18:00. V pondělí až čtvrtek po pořadu Události v regionech následují osvědčené Černé ovce a Testoviny - reportáže, testy, rady, které vám pomáhají bojovat za svá práva.

Úspěšné odpolední dětské pásmo Planeta YÓ doplní od pondělí do čtvrtka půvabný animovaný francouzský seriál Byl jednou jeden člověk. Prostor věnovaný dětem a rodině tak Jednička prodlouží 4x týdně o půl hodiny.

Změny v neděli diváci zaznamenají už ve 14. týdnu, kdy se pořad o zákulisí a novinkách televize veřejné služby Svět ČT přesouvá za nedělní pohádku. Po filmu pro pamětníky se diváci mohou těšit na opakování Pokračování příště – seriálu o televizních seriálech, které svého času bavily i uvědomovaly národ. A nejen pro děti se v neděli před Večerníčkem vrací oblíbená Arabela.