Sobotní Buly hokej živě bylo nejsledovanější v historii ČT4

Praha - Sobotní, v pořadí 4. finálový zápas letošního ročníku Tipsport extraligy ledního hokeje mezi Vítkovicemi a Třincem přinesl pořadu Buly hokej živě na ČT4 průměrnou sledovanost 263 tisíc diváků. Střetnutí v rámci Buly hokej živě z 9. dubna tak zaznamenalo historickou rekordní sledovanost.

Čtvrtý finálový zápas, v němž v dramatickém závěru sahal Třinec po titulu, sledovalo 263 tisíc dospělých diváků (sledovanost 3,0 % při podílu na publiku 8,38 %). Sledovanost byla pochopitelně výrazně vyšší u mužů, a to 4,4 % při podílu na publiku 13,70 % (ženy: sledovanost 1,6 % při podílu na publiku 4,17 %). Pořad celkově zasáhl 988 tisíc diváků starších 15 let.

Sobotní střetnutí v rámci Buly hokej živě na ČT4 tak o 3 tisíce diváků překonalo i sledovanost utkání pod širým nebem mezi Pardubicemi a Brnem z 2. ledna 2011. „Zájem diváků stále výrazněji vyvrací mýtus o tom, že regionální finále nebude zajímat diváky v ostatních částech republiky. Průměrná sledovanost letošního finále činí 210 tisíc diváků a je vyšší než sledovanost loňského finále, v němž se střetly Pardubice a Vítkovice (156 tisíc diváků),“ dodává komentátor pořadu Buly hokej živě Robert Záruba.