OVM pozvaly Miroslava Kalouska

Hlavním hostem první části diskusního pořadu otázky Václava Moravce bude ministr financí Miroslav Kalousek. Hovořit bude především o osudu vládních reforem (důchodová, zdravotní, daňová), dotkne se případné rekonstrukce vlády, vztahu k Věcem veřejným, opozici a odborům. Mluvit se bude mimo jiné také o kauze Sazka, o přípravě rozpočtu na rok 2012 nebo o novém občanském zákoníku. Do debaty se zapojí také předseda KSČM Vojtěch Filip a prostřednictvím telemostu i předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek.

V další části pořadu si vymění názory na fungování soustavy státního zastupitelství v působnosti VSZ Praha vrchní státní zástupce v Praze Vlastimil Rampula a člen výkonného výboru Unie státních zástupců Jan Lata. Hovořit budou i o úniku informací z tzv. živých spisů a zmíní se i o novela zákona o státním zastupitelství. 

Závěr pořadu bude patřit boji proti korupci, financování politických stran či vládním protikorupčním opatřením. Tato část pořadu bude patřit odvolanému řediteli Státního fondu životního prostředí ČR Liboru Michálkovi a bývalému ministrovi životního prostředí Pavlu Drobilovi.

 Neděle 29. 5. od 12:00 na ČT24