Sportovní program ČT4 je na iPadu

Praha - Česká televize má třetí aplikaci pro tablety iPad. Sportovní program ČT4 je možné ode dneška sledovat na iPadu v živém vysílání a k dispozici je rovněž aktuální zpravodajství nebo videoreportáže. „Čtyřka“ tak následuje aplikaci archivu pořadů ČT - iVysílání a zpravodajskou ČT24. Aplikaci ČT4 pro iPady sponzoruje sázková kancelář Fortuna, aplikaci můžete stáhnout v AppStore.

„Nabídka České televize pro iPady je nyní kompletní. Sportovním a zpravodajským živým kontinuálním vysíláním a archivem pořadů iVysílání ČT razantně vstoupila do světa nových televizních nosičů, tedy tabletů jakým je iPad. Budoucnost televize patří mnohosti přístrojů, na kterých si programy pouštíme. Jsem rád, že ČT je, co se šíření programů na mobily a tablety týče, v čele pelotonu v České republice,“ zhodnotil aplikace ředitel nových médií ČT Milan Fridrich. Nyní podle něj přichází fáze marketingu a propracování aplikací, aby uživatelé mohli interaktivně komunikovat a přecházet ze živého vysílání do archivu konkrétních pořadů.

ČT4 na iPadu
Zdroj: ČT24

Vysílání, rubriky i galerie

Aplikace ČT4 je rozdělena do dvanácti kategorií: Hlavní zprávy, Fotbal, Hokej, Atletika, Tenis, Moto, Cyklistika, Míčové sporty, Basketbal, Zimní sporty, Golf a OH 2012. Zprávy je možné také sledovat skrze Galerii, která nabízí aktuální fota ke zprávám na velké zdi. Aplikace tak nabízí plastický a úplný obraz o posledním sportovním dění a vysílání ČT4.

„Hned, jak to technika umožní, chceme udělat v aplikaci ČT4 stejně živý interaktivní prostor pro diskuse a kladení dotazů u pořadu Kamelot, který je ČT4 něčím podobným, čím je na ČT24 Hydepark. Aplikace se nyní bude intenzivně rozvíjet,“ slibuje Milan Fridrich. Sportovní „čtyřka“ má už aplikaci na iPhonech, chytrých Nokiích, v systému Google Android a Samsung Bada. Aplikace pro iPady je tak pro ČT4 pátou platformou, kde tento program živě vysílá.

ČT4 na iPadu
Zdroj: ČT24

Na řadě je Samsung Tab a systém android

Celkově je aplikace ČT4 pro iPady dvanáctou aplikací České televize na mobilních platformách a ve vývoji jsou další. V konečné fázi testování je aplikace iVysílání pro nyní nejrozšířenější mobilní operační systém Google Android. Ještě vznikne vizuálně speciální „androidí“ aplikace pro tablety Samsung Galaxy Tab. Na podzim se divize ČT Nová média zaměří na nový operační systém Windows Phone 7.

Aplikace České televize mají dohromady už téměř 200 tisíc stažení. Aplikace ČT24 pro iPhone a Android se stala Mediální aplikací roku 2011 a aplikace iVysílání na iPadech je nejstahovanější aplikací pro tyto tablety v Česku.

ČT4 na iPadech (zdroj: ČT24)