Speciál ČT24 zprostředkuje návštěvu Medvěděva v Praze

Praha – Ve dnech 7. a 8. prosince 2011 přiletí na oficiální státní návštěvu České republiky ruský prezident Dmitrij Medvěděv. Česká televize zprostředkuje návštěvu jednoho z nejmocnějších mužů planety speciálním vysíláním na zpravodajské stanici ČT24.

Zpravodajské pokrytí návštěvy startuje v době příletu ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva do Prahy, který odvysílá ČT24 živě. Do Událostí a do speciálu živě vstoupí reportér ČT24. V 19:35 hodin se setkají prezidentské páry – Livie a Václav Klausovi se Světlanou a Dmitrijem Medvěděvovými – ve Strahovském klášteře. Diváci opět vše uvidí na ČT24 v přímém přenosu, z místa vstoupí do vysílání živě reportér. Následuje večeře podávaná českým prezidentským párem na počest ruského protějšku. ČT24 se pokusí živě vstoupit do vysílání i v tomto okamžiku, pokud to nebude možné, okomentuje událost ze studia.

Ve čtvrtek ráno se ozve ČT24 v živém vstupu z místa, kde bude ruský manželský pár ubytovaný. V 10:00 hodin se setkají oba státníci na Pražském hradě při slavnostním uvítacím ceremoniálu s vojenskými poctami. O 20 minut později se prezidentské páry sejdou soukromě v Habsburském salonu, kde však budou novinářům k dispozici jen krátce. V 11:00 hodin proběhne jednání prezidentů za účasti národních delegací v Zrcadlovém sále. Z Pražského hradu bude do vysílání živě vstupovat reportér ČT24.

V přímém přenosu se objeví na ČT24 ve 12:15 hodin ceremoniál podpisu bilaterálních smluv za přítomnosti obou prezidentů v Rothmayerově sále Pražského hradu. ČT24 odtud živě odvysílá také tiskovou konferenci prezidentů České republiky a Ruské federace. Od 13:15 hodin následuje v Rudolfově galerii slavnostní oběd pořádaný Klausem na počest státní návštěvy prezidentského páru v České republice.

Živě bude ČT24 přenášet až od 15:00 hodin ze Španělského sálu Pražského hradu zahájení výstavy Carský dvůr pod vládou Romanovců, kterou otevřou Klaus a Medvěděv společně. V 15:35 hodin proběhne prohlídka výstavy umístěné v Císařské konírně. V 16:10 hodin se ruský prezident setká ještě s předsedou vlády Petrem Nečasem. V 17:40 hodin zprostředkuje ČT24 divákům živě Medvěděvův odlet.

Státní návštěvu ruského prezidenta Dmitrije Medvěděva v České republice zpravodajsky pokryjí mimo jiné bývalí zpravodajové České televize v Moskvě Jan Moláček a Josef Pazderka, kteří mají velké zkušenosti ze svého novinářského působení v Rusku.