ČT přinese nové seriály i oceňované filmy

Praha - S příchodem nového roku čeká velkou změnu i programové schéma České televize. Nabídne více kvalitních filmů, seriálů i vzdělávacích pořadů v nové netradiční podobě. Hodlá se zaměřit hlavně na mladou a střední generaci. Od pondělka ČT nabídne i novou podobu Událostí.

Česká televize a její dva hlavní programy nabídnou přehlednější program a nové vysílací bloky, ať už dětských pořadů nebo dokumentů. Zásadní změna jedničky a dvojky chce k obrazovkám České televize přilákat i mladší diváky. Objeví se proto zcela nové typy pořadů pro mladé diváky do kterých by se mohli i aktivně zapojit. „Chtěli bychom vytvořit diskuzní pořad, který by byl za účasti studentů, kteří by se ptali leaderů a elity této země na spoustu důležitých otázek,“ uvedl ředitel programových okruhů ČT Milan Fridrich.

Milan Fridrich, ředitel programových okruhů České televize:

„Chceme namixovat program, který bude veřejnoprávní a osloví více generací. Protože Česká televize dlouhou dobu ztrácela mladšího diváka a začala ztrácet střední generaci.“

Reportáž Maria Kubaše (zdroj: ČT24)

Diváci se mohou těšit i na kvalitní oceňované seriály – Panství Downton z produkce BBC či Kennedyové. Na své si pak přijdou i filmoví fanoušci, kteří se kromě legendárních filmových režisérů můžou těšit i na to nejlepší z české filmové tvorby. „Budeme dávat postupně české filmy, které dostaly České lvy, které jsou oceněny a které jsou koprodukcí České televize a máme hodně seriálových akvizicí jako Panství Downtown,“ upřesnil Fridrich.

Události v novém hávu

Změny se dotknou i zpravodajství, například Události začnou už v 18:54. „Celý zpravodajský blok Událostí zahájí Hlavní předpověď počasí a relace Události skončí o deset minut později v 19:40,“ upřesnil šéfredaktor Zpravodajství České televize Petr Mrzena. Události v novém čase budou vysílány už od zítřka. Od stejného data, tedy druhého ledna, pak bude nově zpravodajský blok Studio 6 vysílat i ČT1.

Události
Zdroj: ČT24