Český rozhlas spustil web věnovaný klasické hudbě

Praha – Pro milovníky klasické hudby spustil Český rozhlas – Vltava webové stránky, které nabídnou k bezplatnému stažení vybrané nahrávky ze studiové hudební produkce Českého rozhlasu. Základ repertoáru tvoří nahrávky české hudby v interpretaci Symfonického orchestru ČRo, ale i jiných těles, komorních souborů a sólistů.

„Zájemci si mohou stahovat klasická hudební díla ve formátu MP3, která jsou doplněná o další informační servis,“ uvedla mluvčí stanice Markéta Hájková. V současnosti jsou k dispozici třeba komplet symfonií Antonína Dvořáka a Petra Iljiče Čajkovského nebo symfonická díla Bedřicha Smetany. 

K dispozici budou také záznamy koncertů určené k poslechu. Zatím jsou na webu záznamy abonentní sezony Symfonického orchestru ČRo, koncertu souboru Collegium Marianum a část vánočního koncertu souboru Musica Florea. Postupně se tam objeví i vybrané záznamy symfonických i komorních koncertů, recitálů nebo koncertů staré hudby. Počítá se také s příležitostným zařazením koncertů v audiovizuálním formátu.   

Jako doplňující informační servis budou na webu publikovány biografické profily zejména českých hudebních skladatelů, vesměs zpracované předními muzikology, a také profily interpretů a uměleckých těles.