iVysílání spustíte i na Nokii se Symbianem 3

Praha - Česká televize spustila aplikaci pro přístup do svého on-line videoarchivu iVysílání také z chytrých mobilů Nokia se systémem Symbian^3. Pro zařízení se systémem Apple iOS pak na všechny své weby nasadila funkčnost HTML5 pro komfortní přehrávání videí.

Do iVysílání České televize, nejobsáhlejšího českého televizního videoarchivu, nyní mohou ze svých mobilních telefonů přistupovat se vším komfortem už i uživatelé přístrojů Nokia se systémem Symbian^3. Česká televize pro tento mobilní operační systém vyvinula další z oblíbených aplikací.

Pavlína Kvapilová, výkonná ředitelka Nových médií ČT

„Dosavadní zájem jablíčkářů a androiďáků o on-line přístup k desetitisícům hodin videa přes aplikace iVysílání pro zmíněné mobilní systémy nás ujistil, že diváci mají zájem sledovat pořady České televize nejen konvenčně v televizorech, případně ve stolních počítačích a noteboocích, ale také bez ohledu na čas a místo ve svých smartphonech a tabletech. Nyní tedy naplňujeme slib, že aplikaci iVysílání připravíme pro všechny u nás nejrozšířenější mobilní platformy. Po Apple iOS a Google Android nyní přišel na řadu Nokia Symbian^3.“ 

Aplikace iVysílání ČT pro Symbian^3 přináší obdobnou jednoduchost, přehlednost a intuitivní funkčnost, jakou už několik měsíců znají on-line diváci z iPhonů a iPadů, řady smartphonů založených na Androidu a odnedávna také Galaxy Tabů. Uživatele tedy vítá nabídka čtyř nejžhavějších aktuálních pořadů České televize. Oblíbený pořad z kteréhokoliv ze čtyř programových okruhů ČT lze hledat snadno podle názvu, případně listovat v seznamech podle žánru či procházet přehledy dle data vysílání. Každý si také může vytvořit vlastní menu nejoblíbenějších titulů, v němž se mu pak u seriálů a cyklických pořadů po každé televizní premiéře automaticky načítají nové díly a aktuální vydání.

Nokia Lumia 800
Zdroj: ČT24

Ovi Store » iVysílání ČT zdarma ke stažení zde

Videa via HTML5 pro Apple iOS

Uživatelům produktů Apple se nyní veškeré webové stránky České televize načítají zcela plnohodnotně včetně videí přímo v internetovém prohlížeči Safari (nebo jakémkoliv jiném podporujícím standard HTML5). Česká televize totiž na všechny své internetové stránky nasadila speciálně pro využití v operačním systému iOS funkcionalitu HTML5 pro přehrávání videí bez závislosti na Adobe Flash Playeru, který je na webech ČT využíván jako základní nástroj pro videa. Uživatelé iPhonů, iPodů Touch a zejména iPadů tedy mohou pohodlně surfovat webovým rozhraním iVysílání a sledovat zde tisíce pořadů nebo na zpravodajském portálu ČT24 listovat články a spouštět přiložená videa.

Mobilní aplikace ČT aktuálně

Česká televize nyní nabízí zdarma patnáct mobilních aplikací (aktuálně přes 400 000 stažení) a další jsou v přípravě. V těchto dnech odesílá ke schválení na Marketplace aplikace ČT24 a ČT4 pro Windows Phone 7 (WP7). Aplikace budou v první verzi obsahovat články z portálu ČT24 a živé vysílání obou programů. Dále bude pro WP7 vyvíjena aplikace iVysílání. Tím se uzavře budování základní části portfólia mobilních aplikací ČT. Dle vývoje na trhu pak bude ČT zvažovat vstup na nejnovější modely RIM BlackBerry, případně další.