Roman Pistorius odchází z ČT na Novu, Černý zůstává

Praha – Bývalý moderátor Událostí Roman Pistorius opouští Českou televizi (ČT). Od června nastoupí jako editor zpravodajství televize Nova, uvedl dnes server iDnes.cz. O post moderátora hlavní zpravodajské relace ČT přišel v dubnu, když televize Události výrazně změnila. Dnešní deník Blesk přišel s informací, že z podnětu generálního ředitele ČT Petra Dvořáka dostal výpověď šéf sportovní redakce Otakar Černý. ČT tuto informaci popřela, podle tiskového vyjádření Černý „zůstává nadále šéfredaktorem sportovní redakce.“ Zejména v době, kdy Česká televize přináší divákům tři mimořádné sportovní události v rozsahu a kvalitě, na níž jsou u ČT zvyklí, považuje vedení televize jeho práci a přínos pro ČT za zcela zásadní.

„Jsme rádi, že tak zkušený novinář, jakým Roman Pistorius je, přichází posílit náš tým. Na Nově, kde do roku 1999 působil jako redaktor a moderátor, bude od června editorem zpravodajství,“ řekl serveru ředitel vnějších vztahů TV Nova Lubor Černohlávek.

Pistorius v ČT pracoval jako vedoucí vydání, později jako moderátor Událostí. Dvojici tvořil s Marcelou Augustovou. Poté, co se televize rozhodla Události kompletně změnit, o pozici přišel. „U něj byla situace okolo odchodu z Událostí jednoduchá, protože mu byl nabídnut post režiséra této relace,“ sdělila serveru mluvčí ČT Michaela Fričová.

Objevily se spekulace o konci šéfa sportu Otakara Černého, ČT to popřela

Dnešní vydání deníku Blesk přišlo s informací, že na postu šéfa sportovní redakce ČT končí po deseti letech Otakar Černý (68). Tiskový odbor televize ale tuto zprávu popřel. „Informace v dnešním článku deníku Blesk, týkající se údajného odchodu Otakara Černého z České televize nejenom že nejsou pravdivé, nýbrž podávají nepřesné a zkreslené informace,“ uvedla mluvčí Fričová v prohlášení. Celé prohlášení si můžete přečíst v příloze.