Radiožurnál mění hudebního dramaturga

Praha - Český rozhlas 1 - Radiožurnál má nového hudebního dramaturga. Radka Sedláčka, který čelil kritice kvůli výběru i časté rotaci skladeb, vystřídal Petr Král. S informací přišel server Digizone. Právě osoba Radka Sedláčka se stala jablkem sváru v hudební branži, trnem v oku byla mimo jiné i jeho kvalifikace strojvedoucího metra. Radiožurnál čelí za svou hudební dramaturgii v posledních měsících časté kritice. Podle názoru posluchačů, odborníků a také některých vydavatelství hraje velmi úzký výběr hudby a nedostatečně reaguje na nové trendy.

Král se v rozhlasové branži pohybuje od roku 1991 – moderoval v komerčním Rádiu Bonton, na Evropě 2, Rádiu City, Rádiu Blaník a Oldies Radiu. V Českém rozhlase působí od ledna 2010, nejprve jako moderátor Ranního Radiožurnálu, později odpoledního vysílání téže stanice.

„Už koncem května jsme zvýšili počet písní, které Radiožurnál hraje, a snížili tak jejich opakování. Teď se chystáme projít všechny hrané písně a posoudíme jejich vhodnost s ohledem na celkové zacílení Radiožurnálu. Během léta budeme hledat a postupně přidávat další tituly, aby hudební nabídka byla co nejpestřejší,“ přiblížil pro Digizone svoje plány nový hudební dramaturg Radiožurnálu.

V Českém rozhlase jde o druhou personální změnu oznámenou krátce po sobě. Ve čtvrtek generální ředitel Peter Duhan seznámil Radu ČRo s výměnou svého náměstka pro správu a provoz. Oldřicha Šestáka k 18. červnu nahradí Ladislav Musil.