Česká televize má pět nových „kreativců“ – včetně Kopeckého

Praha – Generální ředitel ČT Petr Dvořák dnes jmenoval pět nových kreativních producentů. Mezi osobami, kteří do budoucna povedou tvůrčí producentské skupiny pracující na výrobě nových pořadů ČT, je například spoluautor České sody Čestmír Kopecký nebo dramaturg David Ziegelbauer, jenž stojí za snímkem Muži v říji a třetí řadou Četnických humoresek. V ČT tak bude pracovat dvacet producentských týmů, které pokryjí všechny oblasti vlastní tvorby.

Takzvanou tvůrčí producentskou skupinu (TPS) zaměřenou na vzdělávání a nové formáty povede Alena Müllerová, jež se v minulosti podílela na cyklu 13. komnata nebo seriálu Život je ples. Tým zaměřený na dramatickou tvorbu bude řídit David Zeigelbauer. V čele TPS pro hudební tvorby stanul Vítězslav Sýkora, jenž má s televizí zkušenost už od roku 1984 a spolupracoval na realizaci více než 1 900 pořadů. Pracoval také jako ředitel Plzeňské filharmonie a v roce 2006 se vrátil do České televize jako ředitel Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha.

Dosavadní šéfdramaturg Centra divadelní a hudební tvorby Ondřej Šrámek stane v čele skupiny zaměřené na divadelní tvorby. Podílel se např. na cyklu Neobyčejné životy, zaštiťoval přenosy z cen Thalie nebo Magnesia Litera.

Tým multižánrové tvorby povede jako kreativní producent Čestmír Kopecký. S Českou televizí (tehdejší Československou televizí) začal spolupracovat už po studiích na FAMU, od roku 1990 působil jako vedoucí tvůrčí skupiny, která stojí za projekty např. Česká soda, Knoflíkáři, Černé ovce, Bigbít nebo Chcete mě?. Z ČT odešel v roce 1999. „Věřím, že i příchod Čestmíra Kopeckého podpoří směr, kterým se Česká televize ubírá – nové, zajímavé a kvalitní projekty s přidanou hodnotou veřejnoprávní televize,“ uvedl na jeho adresu generální ředitel ČT Petr Dvořák.

  • Čestmír Kopecký autor: ČT24, zdroj: ČT24
  • Petr Dvořák s inovovaným logem ČT zdroj: ČT

Kromě vzniku pěti nových tvůrčích producentských skupin byla také jmenována Andrea Majstorovičovájako kreativní producentka pro aktuální publicistiku. Zodpovídat bude za nové publicistické pořady vyvíjené redakcí zpravodajství pro programy ČT1 a ČT2.