Nigerijci napjatě čekají na animovaný seriál Otwinovi

Lagos - Nigerijští diváci budou už za chvíli sledovat první původní 3D seriál. Animovaný sitcom s názvem Otwinovi se na jejich obrazovkách objeví na konci letošního roku. Nigérie je přitom ve světě kinematografie jedním z největších hráčů. V místních studiích, takzvaném Nolywoodu, vzniká více než dva tisíce filmů ročně. Drží tak třetí místo za slavnějším Holywoodem a Bolywoodem.

Rodinka Otwinů - máma, táta a jejich třináctiletá dvojčata Timi a Tami ukážou světu, jak žije normální nigerijská rodina v hlavním městě Lagosu. Animovaní Otwinovi řeší v Africe úplně stejné problémy jako lidé jinde na světě - hádky, průšvihy, školu nebo každodenní dopravní zácpy. „Všichni u nás sledují zahraniční seriály. Moji bratranci sedí každý týden u televize a hltají Toma a Jerryho, Simsponovy a tak. Chtěl jsem zkrátka nabídnout něco jiného, nějaký originální obsah, který by byl globálně srozumitelný, ale původní,“ vysvětlil tvůrce sitcomu Michael Akindele.

Akindele je hlavní mozek celého projektu. Nigerijec narozený ve Spojených státech se do země vrátil v roce 2007 s titulem z prestižní univerzity. O dva roky později začal vymýšlet svůj seriál. Zpočátku byl na všechno sám, kreslil předlohy na papír, pak je skenoval a sám modeloval na počítači. I kvůli tomu se seriál rozbíhal těžko a Michael jeho spuštění o tři roky odložil.

„Nejdřív jsem vypustil pilotní díl a přišla mi na něj spousta ohlasů i od velkých producentů z Ghany, Jihoafrické republiky, i Los Angeles. Doslova po tom konceptu skočili, ale zároveň mi k tomu říkali své tipy nebo poznámky, co se jim nelíbilo. Přibral jsem tedy pár lidí a zapracovali jsme na tom. Letos už to chceme spustit se všemi úpravami, tedy v daleko lepší kvalitě,“ řekl. Michael navíc mohl posílit i rozpočet, na jeden díl teď počítá se 150 tisíci dolarů. Celá série po šesti dílech tak vyjde v přepočtu na necelých 20 milionů korun.

Reportáž Miloše Minaříka (zdroj: ČT24)