Larry King se vrací k mikrofonu, tentokrát zpovídá ruské politiky

Moskva – Známý americký moderátor Larry King přesídlí do Ruska, kde ho čeká nové angažmá. Od června zde bude pořádat debaty hned ve dvou politických talkshow. Téměř osmdesátiletý King, hvězda televizní stanice CNN, bude své pořady natáčet ve Washingtonu a kromě ruského státního kanálu RT je chtějí vysílat i dvě internetové televize v USA.

„Ať to byl prezident, aktivista nebo rocková hvězda, Larry King se nikdy nevyhýbal ostrým otázkám. Je to skvělé obohacení našeho programu,“ uvedla televizní stanice RT, která vysílá v angličtině. Obě Kingovy nové talkshow bude ruská televize exkluzívně šířit ve Spojených státech, přes internet se pořad bude vysílat se zpožděním. Americkými partnery jsou pro RT poměrně neznámé televizní kanály Hulu a Ora.TV. 

Letos osmdesátiletý King je ve svém oboru legendou, v televizní a rozhlasové publicistice působí 56 let. S hosty svých talkshow natočil více než 50 tisíc rozhovorů a je nositelem mnoha prestižních novinářských cen. Svůj slavný pořad na CNN opustil po 25 letech v prosinci 2010.

Russia Today je formálně nezávislá televizní stanice financovaná z ruského státního rozpočtu. Vysílá hlavně pro americký kontinent, ale díky síti 30 satelitů a spolupráci s 500 kabelovými společnostmi je dostupná ve zhruba stovce zemí světa. Podle průzkumu z roku 2011 byla v USA po kanálu BBC World News druhou nejsledovanější zahraniční zpravodajskou televizí.