Prima family je znovu jenom Primou

Praha – Mediální společnost FTV Prima změnila název svého hlavního programu z Prima family na původní Prima. Informovala o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a změnu potvrdil i generální ředitel Primy Martin Konrád. Televize požádala o přejmenování letos v polovině července.

„Nepočítali jsme s tím, nicméně srozumitelnost té starší značky i její nová barevnost souvisí s konceptem, který máme na podzim. Asi jste si všimli, že jdeme do trochu mladších formátů,“ řekl na tiskové konferenci Konrád. Reagoval tak na dotaz, zda návrat k původní verzi byl plánovaným krokem.

Prima změnila původní název svého hlavního kanálu v roce 2012 po dlouhém sporu s regionálními televizními studii RTA. S původní licencí totiž byla spojena podmínka sdílení vysílacích frekvencí v určitých časech s regionálními vysílateli. Prima kvůli tomu zažádala o novou licenci pro program Prima family, která již podobnou podmínku neobsahovala.

Partička se stěhuje na COOL

Šéf televize doplnil, že na letošek neplánuje spuštění žádného nového volného kanálu. „Byla by to sebevražda,“ řekl novinářům. Současně ocenil poslední přírůstek televizní Primy, a to její stanici Prima ZOOM, která podle něj zažila nejlepší první půlrok mezi všemi nově spouštěnými stanicemi.

Na podzim televize nabídne novou řadu reality show VyVolení, pokračování soutěže Česko Slovensko má talent i nový pořad QI: Na vše máme odpověď s Leošem Marešem. Vedle soutěžních formátů mají diváky nalákat také pořad o „skutečných příbězích“ Křižovatky života a pokračování seriálu Cesty domů. Jednou z oznámených změn je rovněž přesun pořadu Partička na stanici Prima COOL.