Zoo v obýváku – Google přidal do svých map pandy a opice

Washington – Návštěvu zoologické zahrady si nově mohou dopřát například lidé, kteří se neradi pohybují v blízkosti zvířat. V programu Street View americké internetové společnosti Google nově jsou virtuální procházky některými světovými zoo. České zahrady zatím virtuálně navštívit nelze, k dispozici jsou některé polské.

Společnost chtěla podle svých slov potěšit milovníky zvířat, projekt spustila ve středu 21. srpna. Na stránkách Google tak mohou uživatelé internetu podniknout „virtuální výlet“ například za pandami do známé rezervace v Číně. Z dalších zoologických zahrad je zde zoo ze San Diega, z Houstonu, Atlanty, Chicaga, Chapultepec Zoo v Mexiku či zahrada v Torontu a přírodní rezervace v Ontariu.

V Jižní Africe se mohou lidé podívat, co je nového v Buin Zoo v Chile či Zoologico de Bauru v Brazílii. V Evropě byla do projektu zařazena například zahrada Tierpark Hagenbeck v německém Hamburku. Kromě fotografií jsou zde i mapy jednotlivých zahrad, takže uživatelé internetu mohou již předem detailně naplánovat své výlety do zmapovaných oblastí.