Petr Šabata končí ve funkci šéfredaktora Hospodářských novin

Praha – Hospodářské noviny přišly o šéfredaktora Petra Šabatu, list řídil od roku 2011. Do jmenování jeho nástupce povede elitní noviny Vladimír Piskáček, který ve vydavatelství Economia od září zastává novou funkci ředitele redakcí. Šabatův konec v šéfredaktorském křesle je součástí obsáhlé restrukturalizace, kterou vydavatelství Economia prochází.

Představenstvo Economie současně k dnešnímu dni odvolalo obchodního ředitele Tomáše Holana a ředitele pro byznys segment Petra Lövenhöfera. Řízením obchodního úseku Economie byla dočasně pověřena Zuzana Tylčerová, která zároveň působí jako ředitelka inzerce Economie.

Změny jsou součástí výstavby nové organizační struktury vydavatelství Economia a Centrum Holdings; to Economia převzala v červenci. V rámci plánu snížení počtu zaměstnanců opustí od října do konce letošního roku obě společnosti téměř 100 pracovníků, kteří působí v administrativních útvarech i v redakční části.

„Rozhodnutí představenstva v sobě spojuje konkrétní kroky k integraci vydavatelských aktivit obou společností do jednoho moderně organizovaného mediálního domu a krátkodobá opatření ke stabilizaci hospodaření a ke zvýšení efektivity na provozní i manažerské úrovni,“ okomentoval změny místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Kamil Čermák.

Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Podle dřívějších prohlášení se do budoucna chce zaměřit na své klíčové tituly, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a zpravodajský server IHNED.cz. Internetová společnost Centrum Holdings provozuje weby jako Aktuálně.cz, Centrum.cz či Atlas.cz. Majitelem vydavatelství je podnikatel Zdeněk Bakala.