Když kuře tančí s hvězdami, pomáhá dětem

Praha – Poprvé se v rámci každoroční benefiční akce Pomozte dětem kuře vypravilo mezi hvězdy úspěšného pořadu České televize StarDance. V kostýmu žlutého opeřence se záchranným kruhem předvedl taneční kreace profesionální tanečník Filip Rančák. Slavnostním večerem 16. ročníku s podtitulem Když hvězdy nejen tančí provedla diváky Jolana Voldánová. I letos má žluté kuře se záchraným kruhem důvod k radosti – podařilo se mu totiž vybrat bezmála sedm milionů korun. Tradičně poputují na pomoc znevýhodněným a ohroženým dětem.

„Diváci se mohou těšit na posledního krále a královnu tanečního parketu Michala Kurtiše a Aničku Polívkovou, Jitku Čvančarovou, Honzu Ondera a tak dál. Předvedou ale exkluzivní čísla, která nebyla ve StarDance a diváci je uvidí poprvé,“ přiblížil před slavnostním večerem manažer vývoje ČT Jan Potměšil. Hvězdy pořadu vyrazily také přímo k dětem, kde už peníze vybrané v rámci akce pomáhají.

Za poslední rok se podařilo vybrat v rámci projektu Pomozte dětem 6,8 milionu korun. Většina peněz přišla během zábavního večera, kterým provázela Jolana Voldánová. Za uplynulých 15 let sbírka pomohla tisícům dětí, dohromady získala kolem 190 milionů.


Projektu Pomozte dětem můžete přispět:

  • Bankovním převodem na číslo účtu 505 333 505/5500
  • Jednorázovým odesláním DMS ve tvaru DMS KURE na číslo 87 777. DMS stojí 30 Kč, Pomozte dětem získá 28,50 Kč
  • Odesláním roční DMS ve tvaru DMS ROK KURE na číslo 87 777. Při zadání roční DMS přispíváte každý měsíc po dobu 12 měsíců částkou 30 Kč. Více na www.darcovskasms.cz