Omerzu „dospěl“. V soudní síni se sešel s Donutilem a Mihulovou

Olmo Omerzu natáčí film s Donutilem a Mihulovou (zdroj: ČT24)

Režisér a scenárista Olmo Omerzu se přesouvá do střižny se svým dalším filmem. O víkendu dotočil poslední klapku nového snímku, který vzniká v koprodukci České televize. Do kin se dostane v roce 2021. Do hlavních rolí obsadil Omerzu Alenu Mihulovou a Miroslava Donutila, jak se bude novinka jmenovat, ale zatím tvůrci neprozradili.

Kvůli pandemii covidu-19 se film neplánovaně točil na pokračování. Plac totiž musel štáb opustit v polovině března, kdy koronavirová krize nastala. Chybějící scény vznikaly až v půlce června. Točilo se v soudní síni. 

„Usiloval jsem o to, aby to pro herce byla po pauze jejich první práce. Aby se mentálně neodtrhli od toho filmu, v podstatě půlroční práce,“ přiznává Olmo Omerzu, že návrat k roztočenému materiálu se neobešel bez obav.

Od dospívání k dospělosti

Ve svém třetím celovečerním filmu opouští Omerzu téma dospívání. Hlavními postavami jeho novinky jsou mocný a sebestředný šéf v podání Miroslava Donutila a jeho účetní, kterou ztvárnila Alena Mihulová. Svou roli sehraje i tajemství. „Podnikatel poměrně nešťastný z toho, co se v  jeho životě stane, ale přestože je zdrcený, je zároveň velmi silný,“ představuje svou postavu Donutil.

V obsazení nechybí ani tentokrát Eliška Křenková, která se objevila v předchozích dvou Omerzuových celovečerních počinech: Rodinném filmu a dramatu Všechno bude, za nějž si odnesla Českého lva. Stejně jako Olmo Omerzu.