Bruce Springsteen se vrací sám k sobě. Vydává album ovlivněné soulovými nahrávkami

Bruce Springsteen vydá své devatenácté studiové album (zdroj: ČT24)

Za jedenáct dní vydá hudebník Bruce Springsteen novou desku s názvem Western Stars, půjde o jeho devatenácté studiové album. Z chystané novinky představil americký rocker, který letos v září oslaví sedmdesáté narozeniny, už tři skladby.

Slavný hudebník s přezdívkou The Boss potvrdil novou písní Tucson Train svou slabost pro vlaky. Železnice je metaforou vztahů, milenců a života v Americe.

„Album je inspirované zvukem kalifornských popových nahrávek z přelomu 60. a 70. let. Ovlivnili ho lidé jako Glen Campbell, Jimmy Webb nebo Burt Bacharach. Nevím, jestli jejich vliv uslyšíte, ale právě na tuhle hudbu jsem při natáčení myslel,“ popsal Springsteen v polovině května pro magazín Variety. 

Album Western Stars je jeho sólovým projektem, na desce však vystupují i někteří jeho dlouholetí spoluhráči z E-Street Bandu. Převážná část nových nahrávek vznikla ve Springsteenově domácím studiu v New Jersey, zbytek dotáčel v New Yorku a Kalifornii. „Je to návrat k mým sólovým nahrávkám, k písním postaveným na silných postavách a uhrančivém, filmovém orchestrálním aranžmá,“ dodal zpěvák.

Z nového alba už hudebník představil v minulých týdnech dvě jiné písně: There Goes My Miracle a Hello Sunshine. Ty se však obešly bez videoklipů. Ani turné zatím Springsteen nechystá, na podzim se chce rocker věnovat přípravě nového alba, které by měl nahrát právě s E-Street Bandem.

V Česku vystoupil naposledy před sedmi lety

O Bruci Springsteenovi se mluvilo i loni. V prosinci završil sérii komorních koncertů na newyorské Broadwayi. Z posledních vystoupení vznikl úspěšný záznam, který zařadila do videotéky televize Netflix.

V srpnu se navíc chystá premiéra filmu Blinded by the Light: Síla hudby. Komediální drama vypráví příběh mladého anglického studenta, jehož život se zcela změní ve chvíli, kdy uslyší Springsteenovy nahrávky.

V Česku hudebník vystoupil naposledy v roce 2012, koncert trvající přes tři hodiny se tehdy dočkal velkého ohlasu.