Klip týdne: Jak se vyrovnat s rozchodem? Odpověď se snaží nalézt i Ellie Goulding

Britská popová senzace Ellie Goulding se vrací, aby se představila se sým novým singlem Flux. K tomu nyní vydala i doprovodný videoklip.

Lehkou melodii s chytlavým refrénem, jíž dominují emotivní vokály zpěvačky, doprovází jednoduchý černobílý videoklip, který vkusně doplňuje minimalistickou produkci skladby. Zpěvačka v něm touží po něčem, co už nelze uchopit. „I'm still in love with the idea of loving you,“ zpívá. „It's a state of flux, but it's not enough.“

Video je dílem režisérky a choreografky Rhianne Whiteové, jež se proslavila především pozoruhodným vizuálem ke skladbě Lords od hiphopové trojice Young Fathers ze skotského Edingurghu, mimo jiné držitele prestižní Mercury Prize, jež si vysloužili za své debutové album Dead (2014). Opět se zde též setkává s producentem Joem Kearnsem, se kterým spolupracovala již v minulosti. 

„Flux je skladba, kterou jsem napsala přímo od srdce. Snažila jsem se v ní zachytit to, jak jsem se cítila, když jsem nebyla schopna nechat jít minulou lásku, i když skončila z nějakého důvodu,“ upřesňuje na svém Twitteru zpěvačka, která se v písni snaží vyjádřit své osobní pocity i zkušenosti se ztrátou partnera. „Mám pocit neustálých citových změn, díky kterým nejsem schopna zapustit kořeny a snadno se přes to přenést.“

V nedávném rozhovoru pro britský deník The Guardian se Ellie též rozpovídala o práci na svém nadcházejícím albu, které by mělo vyjít už v tomto roce. 

Ellie Goulding (přechýleně Ellie Gouldingová, rodným jménem Elena Jane Goulding; *30. prosince 1986, Hereford) je anglická zpěvačka, textařka a kytaristka. Ovládá ale i hru na klarinet, bicí a mandolínu. Proslavila se především díky úspěchu v anketě BBC Sound of 2010 a vítězstvím Ceny kritiků na BRIT Awards. Podepsala smlouvu s nahrávací společností Polydor Records v roce 2009, kde nahrála své první EP An Introduction to Ellie Goulding, následované jejím debutovým studiovým albem Lights, jež bylo vydáno roku 2010. Jako druhé studiové album nahrála Halcyon a třetím studiovým albem se stalo album Delirium. Na předávání cen BRIT Awards 2014 vyhrála cenu pro nejlepší britskou zpěvačku.
Na jevišti ji doprovází kapela ve složení Chris Ketley (piano a kytara), Joe Clegg (bicí) a Simon Francis (basová kytara). Dříve ke skupině patřil i hudebník Maxwell Cooke, který se ale vydal na sólovou dráhu a skupinu opustil. Na jeho pozici ho nyní nahradila hudebnice Jihea Oh.

Jejím přítelem byl moderátor Greg James, americký DJ Skrillex, anglický herec Jeremy Irvine a anglický kytarista ze skupiny McFly Dougie Poynter.
Svůj volný čas tráví s rodinou, kamarády v klubech a ráda běhá. Také se hodně věnuje charitě.

Diskografie:
2010 Lights
2012 Halcyon
2013 Halcyon Days
2015 Delirium

Zdroj: Wikipedia

Ellie Goulding
Zdroj: ČT24/Ellie Goulding