Kreator míří do Prahy. Přivezou i Dimmu Borgir

Němečtí thrashoví titáni Kreator a norský symfonický blackmetalový gigant Dimmu Borgir spojili své síly pro velké turné po Evropě. Svou show představí 9. prosince také v pražském Foru Karlín.

Dlouho očekávaný comeback norské star symfonického black metalu je tady. Dimmu Borgir po více než sedmi letech znovu ožívají a je to návrat vskutku obřích rozměrů! Na začátku května vyšlo nové studiové album „Eonian“, které už nyní okupuje příčky světových žebříčků a na konci roku vyráží s thrashmetalovou stálicí Kreator na společné turné. 

Frontman Kreator Mille Petrozza říká: „Jsem opravdu nadšený, že jsme se spojili se třemi nejsilnějšími a opravdu unikátními kapelami v dnešním metalovém světě. Pro tour jsme nachystali dosud největší produkci v celé historii naší kapely, tak aby to byl pro vás dokonalý zážitek. Těšíme se, až vás v listopadu a v prosinci uvidíme!“

A kytarista Dimmu Borgir Silenoz ho doplňuje: „Je skvělé, že konečně opět vyrážíme na cestu do Evropy. Nemůžeme se dočkat, až budeme sdílet energii nového alba Eonian s našimi fanoušky – uvidíme se v listopadu a v prosinci!“

Velkolepé European Apocalypse Tour bude probíhat také za doprovodu americké hardcore pětky Haterbreed a deathmetalové supergroup Bloodbath, kterou tvoří členové skupin Opeth, Katatonia, Paradise Lost a Craft. Čtyřboj metalových titánů rozduní pražské Forum Karlín již tuto neděli 9. prosince. 

Recenzi na koncert si budete moct přečíst následně na našem webu.