Zemřel jeden z nejznámějších českých dýdžejů DJ Loutka

Zemřel Michal Maudr známý pod pseudonymem DJ Loutka. Informoval o tom server rave.cz. Informaci potvrdila Lenka Senová, dramaturgyně klubu Roxy, kde DJ Loutka vystupoval. Jednomu z nejznámějších českých dýdžejů bylo 51 let. Podle Blesk.cz spáchal sebevraždu.

DJ Loutka začínal kariéru v legendárním pražském klubu Bunkr, poté prošel klubem Futurum, kde se věnoval především kytarovým a new wave projektům, později se stal rezidentem pražského klubu Roxy.

DJ Loutka byl také důležitou osobou v prvním housovém uskupení v České republice s názvem ToMaMiv, uvedl server iRozhlas.cz.

„Odešel náš blízký kamarád, úžasný člověk, dýdžejská legenda a základní pilíř (nejen) klubu Roxy. Budeš nám chybět Michale, nicméně jedno jsi dokázal jako nikdo jiný. Tisícům jsi zde zanechal krásné vzpomínky a hudební i lidské momenty, kterou nepůjdou nikdy zapomenout. Respekt a čest tvé památce. Děkujeme za vše,“ uvedl klub Roxy na svém facebookovém profilu.

Okolnosti úmrtí nechtěli zástupci klubu jakkoliv komentovat. Sociální sítě se po oznámení smrti DJ Loutky začaly plnit projevy soustrasti, lítosti a osobními vzpomínkami hudebních fanoušků i kolegů z branže.

DJ Loutka hrál také po boku světových dýdžejů, jako jsou Carl Cox, Darren Emmerson, Silicon Soul, Terry Francis nebo DJ Sneak. Společně s DJ Trávou je považován za nejznámějšího protagonistu české houseové scény.