Klip týdne: Nový klip Panic! At The Disco aneb život Brendona Urieho očima loutky

Aktuálně jednočlenný projekt Brendona Urieho Panic! At The Disco přišel tento týden s novým videoklipem. Ve skladbě Hey Look Ma, I Made It se hlavní postava mění v mupeta a prožívá hvězdný život.

Skladba pochází z akuální novinky Pray For The Wicked, jež vyšla před dvěma dny pod hlavičkou Fueled By Ramen, domovské stáje Twenty One Pilots nebo Paramore. Šesté studiové album obsahuje celkem jedenáct tracků.

Dobré klipy byly u Panic! At The Disco téměř vždy jistotou, a ne jinak je tomu i u aktuálního videa. To představuje hlavního hrdinu, jímž není nikdo jiný než samotný Urie, který se však na začátku klipu promění v mupeta. V jeho „kůži“ pak prožívá zpěvákův hvězdný život od podpisu smlouvy s nahrávací společností po bujaré večírky s eskortem a haldami kokainu. 

Režisérem je Brandon Dermer, podle kterého chtěli tvůrci ukázat, co vše se může stát, když necháte slávu, aby vyždímala to nejlepší z vás. Hned po uvedení novinky se na sociálních sítích vyrojily spekulace fanoušků, podle nichž video slouží jako metafora vyjadřující vztah mezi Uriem a nahrávací společností. Umělci totiž často podepíší smlouvu s první firmou, jež se jim nabídne, a jsou často svázáni podmínkami, z nich je pak těžké se vymanit. No, něco na tom možná bude… 

Panic! at the Disco (často zkráceně Panic!, P!ATD, P!@tD nebo PATD) je alternativní rocková kapela z Las Vegas. Jejich debutové album vyšlo v roce 2005 a dostalo název A Fever You Can't Sweat Out. 

Panic! at the Disco vznikli na předměstí Summerlin v Las Vegas a založili jej kamarádi z dětství kytarista Ryan Ross a bubeník Spencer Smith.

Ve třinácti hráli hlavně předělávky skupiny blink 182. Nakonec se ke skupině přidali ještě basák Brent Wilson a zpěvák a kytarista zároveň Brendon Urie. 17. června 2006 od skupiny oficiálně odešel basák Brent Wilson. 17. ledna 2006 dokonce Panic at the Disco moderovali pořad na MTV TRL, kde i představili ve světové premiéře píseň I Write Sins Not Tragedies. Video k této písni je na motiv děsivé cirkusácké svatby a bylo zvoleno nejlepším videoklipem roku 2006. Ke konci roku 2006 odjela skupina na světové turné, během kterého navštívili Austrálii, Nový Zéland, ale i Evropu. V první polovině roku 2008 vydali svou druhou desku nazvanou Pretty. Odd., která se v USA dostala na 2. místo albové hitparády. Titulní píseň z alba se jmenuje Nine in the Afternoon. Desku produkoval na Grammy a Emmy nominovaný aranžér a skladatel Rob Mathes. V červenci roku 2009 odešli dva členové Jon Wolker a Ryan Ross. Ryan Ross svůj odchod odůvodnil tím, že si nerozuměli v otázce hudebního stylu. V současnosti je jediným členem Brendon Urie.

Diskografie:
A Fever You Can't Sweat Out (2005)
Live Session EP
Pretty. Odd. (2008)
Vices & Virtues (2011)
Too Weird to Live, Too Rare to Die! (2013)
Death of a Bachelor (2016)
Pray for the Wicked (2018)

Zdroj: Wikipedia

Panic! At The Disco
Zdroj: ČT24/FB Panic! At The Disco