Klip týdne: Příběh o ztracené lásce v podání svérázných Body Count

O tom, jak se vyrovnává zhrzená žena se zradou, natočili svérázný klip američtí Body Count. Video je ke skladbě All Love Is Lost, pocházející z jejich posledního alba Bloodlust, které vydali loni.

Od posledního počinu Bloodlust uplynul již více než rok. Album, jež zklidilo pochvalné recenze, patří k jedněm z nejlepších v kariéře této drsné party z Los Angeles. 

Na nahrávce se objevila řada hostů, včetně Davea Mustaina (Megadeth), Randyho Blythea (Lamb of God) nebo Maxe Cavalery (Sepultura, Soulfly, Cavalera Cospiracy). Právě Cavalera je hostem skladby All Love Is Lost a představuje se i ve zmíněném klipu. „Max nám se skladbou opravdu pomohl. Nemůžeš zpívat o tom, jak miluješ svou matku. Je to brutální a šílená píseň o někom, kdo tě zradil,“ říká ke spolupráci Ice-T.

Video samotné pojednává o tom, jak nebezpečná dokáže být zklamaná žena a že ztracená láska někdy může končit příchutí igelitu. Představitelku hlavní role si zahrála herečka Kelly Giddish, známá českým divákům ze seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, ve kterém hraje právě po boku frontmana Ice-T (detektiv Tutuola). Režie se ujal Jay Rodriguez. 

Ač má Ice-T na kontě bohatou filmovou kariéru, včetně několika producentských zářezů, do dějin filmu se nijak nesmazatelně nezapsal. Na hudebním poli je tomu však přesně naopak. Patří k průkopníkům tzv. rap matalu, čímž dal vzniknout takovým kapelám jako Rage Against the Machine či následující nu-metalové vlně. Za svou kariéru spolupracoval s řadou významných hudebních osobností a jako jediný se též může pochlubit tím, že hostoval na albu Black Sabbath (Forbidden, 1995).

Body Count je americká hudební skupina. Frontmanem skupiny je rapper Ice-T, který ji založil v roce 1990 spolu s kytaristou Erniem C. Vedle těchto dvou hudebníků je jediným členem, který v kapele působil po celou dobu její existence, Sean E Sean obsluhující sampler. První album (eponymní) skupina vydala v roce 1992 a do roku 2014 vyšly další čtyři desky. V roce 1993 skupina přispěla vlastní verzí písně „Hey Joe“ na album Stone Free věnovaném kytaristovi Jimi Hendrixovi.

Diskografie: 
Body Count (1992)
Born Dead (1994)
Violent Demise: The Last Days (1997)
Murder 4 Hire (2006)
Manslaughter (2014)
Bloodlust (2017)

Členové: 
Ice-T
Ernie C
Ill Will
Vincent Price
Juan of the Dead
Sean E Sean

Zdroj: Wikipedia

Body Count
Zdroj: ČT24/Spotify