Klip týdne: Takhle máme Lucii rádi. I po šestnácti letech

Po dlouhých šestnácti letech se dočkali fanoušci tuzemské Lucie. Jedna z nejvýraznějších a nejpopulárnějších kapel české hudební scény vstala z popela a představila novinku Takhle tě mám rád, která pochází z chystaného alba EvoLucie.

I přes poměrně dlouhou tvůrčí pauzu patří Lucie bezesporu k těm nejoblíbenějším kapelám tuzemské scény. Svědčí o tom nejen čísla prodejnosti, ale především výhry ve všemožných anketách popularity Českým slavíkem počínaje, kde se kapela i přes nečinnost pravidelně umisťuje na předních příčkách. 

Poté, co se její členové před několika lety rozhodli oplatit věrnost fanouškům návratem na hudební pódia, přichází z jejich tábora další skvělá zpráva v podobě návratu do studia a vydání nového alba. To ponese název EvoLucie a fanoušci se na něj můžou těšit na podzim. 

Kapela Lucie po letech nahrála novou píseň (zdroj: ČT24)

První ochutnávkou je právě singl Takhle tě mám rád: „Ta písnička je o něčem, co se nám všem ve skupině moc líbí. My se totiž chceme pořád ženit. Akorát je nám to dopřáno jenom občas a v určitém omezeném množství nebo měřítku,“ popisuje Robert Kodym za smíchu ostatních členů kapely.   

Pod typickou kytarovku s jasným rukopisem kapely se hudebně podepsal baskytarista P. B. CH., který je spolu s Robertem Kodymem i autorem textu.

V září se kapela chystá opět do studia a v listopadu pak vyrazí na turné, kdy kromě šesti koncertů u nás odehraje i dva u našich slovenských sousedů.

Lucie je česká hudební skupina. Po počátečním období krystalizace personálního obsazení a hudebního stylu (léta 1985–1987) vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988. Během následujících šestnácti let vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvojalba a jeden výběr hitů. Od 2. října 2004 měla skupina „plánovanou tvůrčí pauzu“, která skončila v prosinci 2012. Na rok 2018 je chystáno studiové album EvoLucie a halové turné.

Členové:
Robert Kodym – kytary, zpěv
P. B. CH. – basa
David Koller – bicí, zpěv, akustické kytary
Michal Dvořák – klávesy, syntezátory

Diskografie: 
Lucie (Tommü Records, re-edice B&M Music, 1990)
In the Sky (Gang Records, re-edice B&M Music, 1991)
Černý kočky mokrý žáby (B&M Music, 1994)
Pohyby (B&M Music, 1996)
Větší než malé množství lásky (B&M Music, 1998)
Slunečnice (B&M Music, 2000)
Dobrá kočzka která nemlsá (B&M Music / Universal Music, 2002)
EvoLucie (2018)

Zdroj: Wikipedia

Kapela Lucie
Zdroj: Soundtrack Poděbrady