Klip týdne: Daron Malakian ze System Of A Down připomíná genocidu Arménů

Fanoušci System Of A Down, čekající a už několik let marně vyhlížející novou desku, si teď můžou čas příjemně zkrátit. Po několika letech ticha totiž oprášil svůj sólový projekt Scars On Broadway kytarista a zpěvák zmíněné formace Daron Malakian a vydal singl Lives, lákající na připravované album.

Jediné album Scars On Broadway vyšlo v roce 2008. V roce 2012 Daron sliboval vydání druhého alba a následné koncertní turné. K tomu ovšem nedošlo a od té doby bylo ticho po pěšině. Nyní se fanoušci konečně dočkali.

Vydání nové desky je ohlášeno na letošního 20. července. Ponese název Dictator a bude obsahovat celkem 12 skladeb. Podle prohlášení kapely album skutečně vzniklo již před čtyřmi lety a Malakian na něj nahrál všechny nástroje.

Skladba Lives připomíná genocidu Arménů Turky, ke které došlo během let 1915–1918 a při které zemřelo přibližně 1,5 milionu lidí. Její začátek je každoročně připomínán 24. dubna, načasování videoklipu tedy není zřejmě náhodné. Režie se ujal Hayk Matevosyan, autor snímků The Passenger, The Player nebo Syria, My Love. Ač skladba připomíná tragické události, je plná optimismu, tradičních oděvů a tanců, připomínajících hrdost a nezdolnost Malakianova národa.

A jen pro zajímavost: bubeníkem Scars On Broadway je Roman Lomtadze, který je známý z působení v kapelách jako Čechomor, Arakain, Laura a její tygři nebo Gaia Mesiah. Poslední roky žije v USA a spolupracuje i s takovými muzikanty, jako je Victor Wooten, Steve Weingart nebo Ara Torosyan.

 Daron Vartan Malakian (*18. července 1975) je kytarista arménsko-americké skupiny System of a Down, kterou dále tvoří zpěvák Serj Tankian, basák Shave Odadjian a bubeník John Dolmayan. Malakian pro skupinu napsal většinu hudby a na posledních albech se také hodně angažoval v psaní textů a zpěvu. Na koncertech je známý svým výstředním chováním, oblékáním, make-upy a tanci. Během pauzy SOAD založil sólový projekt Scars On Broadway.

Diskografie:
System Of A Down
System of a Down (1998)
Toxicity (2001)
Steal This Album! (2002)
Mezmerize (2005)
Hypnotize (2005)

Scars On Broadway
Scars On Broadway (2008)
Dictator (2018)

Zdroj: Wikipedia 

Daron Malakian
Zdroj: ČT24/showbiz.cz