Klip týdne: Postapokalyptická jízda v podání Justina Timberlakea

Vydání alba Man On The Woods je na spadnutí, a tak americký zpěvák Justin Timberlake přidává na obrátkách. Z avizovaných čtyř singlů propagujících nové album představil tento týden skladbu Supplies, která je po Filthy druhou v pořadí.

Zprávy plné násilí, sexismu a rasismu jako odraz současné společnosti – to je úvodní scéna, následovaná zběsilou jízdou plnou podivných lidí či bílých aligátorů, v kontrastu s love story v ohnivých kruzích, zakončenou v poušti postapokalyptického světa. 

Futuristické video je dílem Davea Meyerse a jako host se v něm představuje i zpěvák a producent Pharrell Williams. Timberlakeovou partnerkou je pak mexická herečka a zpěvačka Eiza González Reyna. 

V pořadí páté studiové album Man On The Woods vyjde 2. února pod hlavičkou RCA Records. Obsahovat bude 16 skladeb a jako hosté se na něm představí Alicia Keys nebo Chris Stapleton. Timberlake své nové album podpoří severoamerickým turné, v rámci něhož vystoupí i na finále 52. ročníku Super Bowlu, které se bude konat 4. února v minnesotském Minneapolisu.

Justin Randall Timberlake (*31. ledna 1981 Memphis, Tennessee, USA) je americký zpěvák a herec, devítinásobný držitel prestižní Ceny Grammy a čtyřnásobný držitel Emmy Awards.

Do povědomí posluchačů se dostal coby člen světoznámé chlapecké skupiny 'N Sync. V roce 2002 vydal své první sólové album nazvané Justified, kterého se celosvětově prodalo více než 7 milionu kopií. Timberlakovo druhé album nazvané FutureSex/LoveSounds bylo vydáno v září 2006 a tři písně z desky se umístily na prvním místě Billboard Hot 100. Založil i svou vlastní nahrávací společnost nazvanou Tenman Records a oděvní značku William Rast.

Kromě hudební produkce se podílel (např. dabing) na výrobě více než desítky filmů. o hlavní role byl obsazen ve filmu Edison Force z roku 2005, kde ztělesnil pisálka z komunitních novin, postupně se dostávajícího k odhalení organizovaného zločinu zvláštní policejní jednotky.

Svůj herecký debut si odbyl roku 2000 ve filmu Longshot (Přesný zásah). Téhož roku hrál i v komedii Model Behavior (Změna je život). Další role přišly až po pěti letech. Například hrál v thrilleru Edison (Mimo zákon), Southland Tales (Apokalypsa), Alpha Dog, The Love Guru (Guru lásky) či The Open Road.

Mezi komerčně nejúspěšnější filmy, ve kterých hrál, patří snímky The Social Network, Bad Teacher (Zkažená úča), Friends with Benefits (Kamarád taky rád) a In Time (Vyměřený čas). Úspěšnými byly i animované snímky, jejichž postávám propůjčil hlas, jako ve filmech Shrek the Third (Shrek Třetí) a Yogi Bear (Méďa Béďa).

Od roku 2012 si zahrál ve filmech Trouble with the Curve (Zpátky ve hře), Runner, Runner (Hra na hraně) a Inside Llewyn Davis.

19. října 2012 se oženil s herečkou Jessicou Biel. 

Diskografie: 
Justified (2002)
FutureSex/LoveSounds (2006)
The 20/20 Experience (2013)
The 20/20 Experience – 2 of 2 (2013)

Zdroj: Wikipedia

Justin Timberlake
Zdroj: ČT24/ČTK