Klip týdne: Avenged Sevenfold / Wish You Were Here

Nový videoklip tento týden představili američtí Avenged Sevenfold. Po skladbě As Tears Go By vydané před měsícem se jedná již o druhou novinku a stejně jako u předchůdce ne zrovna ledajakou. Po coveru na skladbu Rolling Stones se totiž pustili do předělávky další světoznámé skladby - pinkfloydovské Wish You Were Here.

Krásnou baladu popisující lidské odcizení zařadil časopis Rolling Stone mezi 500 nejlepších skladeb všech dob. Napsal ji Roger Waters a pochází ze stejnojmenného alba skupiny Pink Floyd vydaného roku 1975. 

Avenged Sevenfold se rozhodli udělat cover verzi této slavné písně, aniž by zásadním způsobem narušili její aranžmá. Skladba je součástí posledního alba The Stage, které je tvořeno velmi zajímavým způsobem. K samotnému jádru alba jsou totiž skladby přidávány postupně. Muzikantům tak dovoluje tímto nekonvenčním způsobem pracovat na nových věcech, kterými mohou potěšit své posluchače, zatímco se mohou vracet k originálnímu albu. 

Samotný černobílý vizuál začíná záznamem z nahrávacího studia, kde vzniká slavný riff Davida Gilmoura, a navazuje prostřihy cest z tour, koncertů a ze zákulisí kapely. Fanoušci tak mohou vidět i jinou tvář muzikantů než jen tu pódiovou, ale třeba i rodinné záběry. V jednom se dokonce objeví i frontman Metallicy James Hetfield, vítající se s kapelou.

Kdo by si chtěl tuto krásnu skladbu užít naživo v podání samotného Rogera Waterse, bude mít možnost 27. dubna příštího roku v pražské O2 areně.  Kreativní génius Pink Floyd se totiž vrací do České republiky v rámci programu Us + Them, kde představí novinky, skladby ze sólových alb, ale také klasické skladby Pink Floyd.

  • Avenged Sevenfold je americká metalová kapela pocházející z jižní Kalifornie. Skupina byla založena v roce 1999 ve městě Huntington Beach ležícím kousek od Los Angeles. Jejich styl bývá řazen k metalcoru, hard rocku a heavy metalu.

  • Skupinu těžce poznamenala smrt bubeníka Jamese Owena Sullivana, zvaného The Rev, na jehož počest nahráli skladbu So Far Away. 
  • Skupina má na kontě 8 alb: 
    Sounding the Seventh Trumpet (2001)
    Waking the Fallen (2003)
    City of Evil (2005)
    Avenged Sevenfold (2007)
    Diamonds in the Rough (2008)
    Nightmare (2010)
    Hail to the King (2013)
    The Stage (2016) 

  • Členové: M. Shadows – zpěv, Synyster Gates – hlavní kytara, Zacky Vengeance – kytara, Johnny Christ – baskytara, Brooks Wackerman – bicí

  • zdroj: Wikipedia