Klip týdne: Linkin Park / Talking To Myself

Klip týdne má tentokrát poněkud smutný nádech. Video ke skladbě Talking To Myself amerických Linkin Park totiž vyšlo jen pár hodin předtím, než svět obletěla zpráva o tragickém úmrtí zpěváka Chestera Benningtona.

Linkin Park na posledním albu One More Light poněkud zvolnili a zabalili jej do silně popového hávu, což většina recenzentů smetla a skalní příznivci, odkojení skvělým debutem Hybrid Theory či následným Meteory, tuto skutečnost těžce rozdýchávali. V prodejích si však deska i přesto vede poměrně dobře, a kapela se tak otevřela širšímu publiku než jen příznivcům tvrdší muziky.

Video ke skladbě Talking To Myself má na svědomí Mark Fiore a je tvořeno záběry z turné k propagaci nové desky, v rámci něhož kapela zavítala i do Prahy jako hlavní hvězda festivalu Aerodrome. Dá se říct, že fanoušci se tak mohou s Chesterem symbolicky rozloučit. 

Zpěvák spáchal sebevraždu v den nedožitých 53. narozenin svého přítele Chrise Cornella, zpěváka Soundgarden a Audioslave, který stejným způsobem, tedy oběšením, zvolil svůj odchod ze světa před dvěma měsíci.  Oba trpěli depresemi a psychickými problémy. Benningtonovi bylo 41 let.