Will Smith píše smrti ve vánočním dojáku

Do kin vstupuje film Collateral Beauty: Druhá šance (zdroj: ČT24)

Život úspěšného reklamního manažera Howarda byl ztělesněním snu mnoha jiných. Kvůli osobní tragédii ale ztrácí smysl života a propadá se do beznaděje. Nový americký film Collateral Beauty: Druhá šance v hlavní roli s Willem Smithem vypráví o síle přátelství a vyrovnávání se se žalem.

Peníze, postavení, ani úspěch nedokážou zacelit díru, která zeje v Howardově životě po smrti jeho dcery. Jeho blízcí přátelé ale přicházejí s odvážnou metodou, jak ho znovu naučit vážit si života. Howard začne psát dopisy lásce, času a smrti - a dostává se mu odpovědi.

Hlavní role zlomeného newyorského manažera byla výzvou pro Willa Smithe. „Dostal jsem scénář, roli jsem přijal a krátce poté se můj otec dozvěděl vážnou diagnózu. Snímek byl krásný způsob, jak se vyrovnat s tou zprávou,“ měl herec prý díky osobní zkušenosti mnohem větší porozumění i pro filmovou postavu.

Emocionálně vypjatý příběh nabízí kromě neotřelé zápletky i další herecká esa: Kate Winsletovou, Keiru Knightleyovou, Edwarda Nortona či Helen Mirrenovou. Do českých kin se vánočně laděné drama dostane 22. prosince.